Hodnotenie TRENDU

Penzión Baske – reštaurácia

144
Foto: Baske
ročník hodnotenia: 2017
Ul. 17 novembra 23, Trenčianske Teplice
032/6553 428
denne 11.00 – 22.00
medzinárodná, regionálna
Vladimír Belán, Erik Repta
3cenová úroveň

Reštaurácia penziónu Baske okamžite upúta návštevníka svojim interiérom. Dominuje v nej veľký barový pult. Stoly sú inak prestreté na raňajky, inak na obed, inak na večeru.

Jedálny lístok je stručný, ale pestrý a dokáže si v ňom vybrať každý. Orientácia v ňom je rýchla. Ponúka tri druhy predjedál, dve polievky, osem druhov hlavných jedál (kuracie a kačacie, steaky, bravčovú panenku, cestoviny aj šaláty), štyri tradičné špeciality, tri šaláty a rovnaký počet dezertov – Tiramisu s bielou čokoládou, nutelové palacinky s flambovaným banánom a šľahačkou a domácu jablkovo – makovú štrúdľu.

Reštaurácia má slušnú vínnu kartu a vína za primerané ceny. Kto sa nechce spoliehať na rady obsluhujúceho personálu, môže si víno vybrať priamo z vinotéky, ktorá je vedľa barového pultu. Počas pracovných dní ponúka denné menu – tu si môžete vybrať z dvoch jedál (za 4,50 €).

My sme si najskôr dali slepačí vývar (2,00 ) s poctivými rezancami a paradajkovú polievku s bazalkou a parmezánom (2,50 ) – obe boli skvelé. Ako hlavné jedlo sme zvolili kačacie prsia na vínovej omáčke a hruške s mandľovými kroketami (12,00 ). Mäso bolo mäkučké a osobitú chuť mu dodával badián. Pri jednej porcii sme žiadali vymeniť mandľové krokety za varené zemiaky, čo nebol žiadny problém. Sladká bodka za obedom – Tiramisu s bielou čokoládou (3,00) a domáca jablkovo – maková štrúdľa (2,50) nás utvrdila v tom, že pobyt v známom kúpeľnom mestečku s ubytovaním v tomto penzióne je dobrá voľba.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding