Hodnotenie TRENDU

Villa Regia – reštaurácia

50
Villla Regia
ročník hodnotenia: 2017
Dominikánske nám. 3, Košice
055/6256 510
Po–Pia: 11.00 – 24.00, So-Ne: 12.00 – 24.00
medzinárodná, regionálna
Peter Kuruc a Milan Janovič
3cenová úroveň

Reštaurácia penziónu Villa Regia funguje od roku 2002 a získala si svoju klientelu. Sídli na Dominikánskom námestí v centre mesta hneď vedľa trhu. Radi sem zavítajú tí, čo sa len chcú najesť, ale aj tí, čo si zvyknú posedieť dlhšie, v tom tu vychádzajú hosťom v ústrety. Interiér je v štýle starobylej vidieckej reštaurácie, jednotlivé stoly sú oddelené, interiér skrášľuje dobové náčinie, krb, vešiaky na kabáty visia z dreveného stropu.

Doplnky pôsobia prirodzene, je to veľmi príjemné prostredie, tak isto aj obsluha. Počas našej návštevy tu mali plno, ale stíhali všetko a s úsmevom, čo nie je všade samozrejmosťou. Večeru sme začali polievkou. Vyskúšali sme slepačí vývar s mäsom (2,70 €) a Paradajkovú s mozarellou (2,90), obidve boli chutné, naozaj ako by sme si ich uvarili doma.

Medajlónky z hovädzej sviečkovice podávané na jemne pikantnej červenej fazuli so slaninkou a volským okom (15,00) aj Kačacie prsia s dusenou červenou kapustou s Lyonskými zemiakmi (14,50) nám ulahodili, boli dobre pripravené, mäkké a chutné. K tomu sme ochutnali po deci vína z východného Slovenska (2,20 za 1 dl). Popritom sme nasávali atmosféru plnej reštaurácie.

Vo vedľajšom boxe bola oslava, podávali opečené prasiatko, vyzeralo to veľmi dobre, byť miestni, tak tiež nad takou oslavou príležitostne uvažujeme. Keďže sme sa tu cítili dobre, ochutnali sme aj Mascarpone krém s ovocnou redukciou a gaštanovým pyré (5,50).

Hostia majú na výber aj z predjedál, pokrmov z rýb, slovenskej kuchyne, vegetariánskych jedál, šalátov, pár jedál je určených deťom. Cez obed podávajú menu so zákuskom v cene za 6,50. Hostia ubytovaní v rovnomennom penzióne, ktorý je nad reštauráciou, majú 10-percentnú zľavu z ceny jedla. Villa Regia v nás zanechala výborný dojem, kvôli zaujímavému interiéru, chutnej kuchyni a príjemnému personálu.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding