Hodnotenie TRENDU

Penzión Villa Rosa - reštaurácia

51
Villa Rosa
ročník hodnotenia: 2020
Jesenského 6, Dunajská Streda
031/5902 770
po-pia: 9.00-22.30, so: 10.00-24.00, ne: 10.00-22.30
regionálna
Imre Bindics
3cenová úroveň

Obyvatelia väčších miest si často myslia, že všetko, čo je dobré a kvalitné je len tam, chutné jedlo v peknom prostredí s kvalitným servisom nevynímajúc. Na Slovensku to platí najmä o obyvateľoch Bratislavy. Nemajú pravdu podnikov, kde sa dá nadštandardne chutne najesť po celom Slovensku v posledných rokoch pribudlo a platí to aj na širšie okolie hlavného mesta.

Zaň považujeme aj Dunajskú Stredu, keďže je vzdialená cca 40 kilometrov. Gastronomickým „highlightom“ ktorý tunajší dobre poznajú a pre cezpoľných priaznivcov chutného jedla stojí za objavenie je reštaurácia v penzióne Villa Rosa.

Interiér hosťa, ktorý sem príde prvý krát určite zaujme – je ako ostrovček romantiky uprostred často šedej reality. Starostlivo prestreté stoly, tapety s kvetinovým vzorom, rovnako dekorácie, ktoré korešpondujú s „ružovým“ názvom podniku.

Jedálny lístok tvoria jedlá, ktoré zohľadňujú sezónnosť a aj regionálnosť, dočítate sa v ňom, že kuchyňa sa riadi zásadami slow food a väčšina surovín pochádza buď z vlastných zdrojov, alebo z blízkeho okolia. Je v ňom aj bohatá sekcia bezmäsitých a dokonca aj raw jedál.

Vo Villa Rosa sme boli na obed, miesto sme si rezervovali a urobili sme dobre, lebo reštaurácia bola plná. Začali sme s predjedlami - Kačacou pečeňou s rakytníkovo-jablkovým chutney (10,50) a  Kyslou rybou - kaprom s cibuľou (6,50). Každé svojim štýlom iné a obidve vynikajúce. Kapor bol krehký a jedlo pôsobilo vyložene sviežo, prerastená kačacia pečeň bola so svojou maslovou konzistenciou a chuťou doslova lahôdka a kyslasté chutney jej dodalo ešte väčšiu iskru, vhodne ju doplnilo.

Z polievok sme si vybrali Kohútí vývar so zeleninou a domácimi rezancami (3,90 €) a Halászlé z dunajských rýb, pečený filet s kožou (5,90). Kohútí vývar v nevľúdnom januárovom počasí dobre padol, mal všetko čo má mať, ale o halászlé m§žeme povedať, že ak mu dáme prívlastok „božské“ tak nepreženieme. Polievka, či ak chcete tekutina mala správnu konzistenciu, bola miernčko krémovitá a naliali nám ju na kúsok pečeného filetu. A chuť – asi najlepšie halászlé, ktoré sme v našich reštauráciách jedli.

Hoci aj dva chody by nám asi stačili, nemohli sme odísť bez hlavného jedla – tými boli Hovädzí steak s ragú z kačacej pečene a opekanými zemiakmi (29,00 €) a Vyprážané býčie žľazy, zemiaky s petržlenovou vňaťou a s tatárskou omáčkou (14,00 €).. Steak bol pripravený presne ako sme si želali, vnútri mierme ružový, mäso bolo mäkkučké, ľahko sa krájalo. Nápad skombinovať ho s ragú z kačacej pečene mu dodal novú dimenziu, posunul aj tak výborné jedlo ešte o úroveň vyššie. Aj opečene zemiaky, ktoré sa servírovali osobitne boli výborné.

Ako druhé hlavné jedlo sme si dali Vyprážané býčie žľazy, zemiaky s petržlenovou vňaťou a s tatárskou omáčkou (14,00 €), keď sme ich videli v jedálnom lístku, neodolali sme... Pred pár desaťročiami sa chodilo do niektorých podnikov na ne, ako na špecialitu, ale už roky ich na jedálnych lístkoch nevidno. Priniesli nám naozaj veľkú porciu, dva veľké akoby rezne na zemiakoch. Trojobal bol chrumkavý, mäso šťavnaté a jemné, keďže tkanivo zo žliaz je oveľa jemnejšie, ako klasický sval. Naozaj pochúťka, kto má rád tento typ jedla, rozhodne odporúčame.

Villa Rosa má aj peknú ponuku dezertov, ale na ne už nezostalo miesto, tak sme si dali na záver, spolu s výborným espressom aspoň Zimný sorbet (3,90), čo boli kopčeky jablkového sorbetu. Svieži, nie veľmi sladký, na podporu trávenia po výbornom obede ani nič lepšie nemohlo byť.

Zhrnutie:

Plus: Výborná kuchyňa z miestnych surovín, prijemné prostredie

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel