Hodnotenie TRENDU

Pepper Inn

477
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
J.Feketehazyho 3, Šaľa
0917 586 843, 0948 187 097
Pon: 8:30 - 16:00 ( obedové menu), Ut-Štv: 11:00 - 22:00, Pia-So: 11:00 - 00:00, Ne: 11:00 - 16:00
medzinárodná, lokálna
Jozef Popelka
3cenová úroveň

Šalianska reštaurácia Pepper Inn funguje od roku 2011, situovaná v zástavbe rodinných domov, ale len cca minútu jazdy od centra mesta. GPS navigácia však splnila svoj účel a my sme reštauráciu, na rozdiel od hodnotiteľov, ktorý tu boli minulý rok, bezproblémovo našli. Pre motoristov je k dispozícií dostatok parkovacích miest. Samozrejme, pre istotu je lepšie rezervovať stôl vopred a uistiť sa tak, či sa práve v reštaurácií nekoná nejaká akcia. Najmä pre tých z nás, ktorí nie sme domáci.

Interiér pôsobí veľmi čistým dojmom, dominuje moderný, usporiadaný štýl. Stoly sú dosť blízko seba, ale počas našej návštevy sme boli v reštaurácií sami, takže nám to nevadilo. Rovnako oceňujeme živú kytičku z jarných kvetov na každom stole. Krásny, efektný a jednoduchý doplnok, nič viac netreba. Kto by ale čakal na stoloch klasické obrusy bude sklamaný, funkciu prestierania plnili plastové podložky.

Okrem klasického menu ponúkajú aj denný výber, ktorý je kriedou napísaný na tabuli. Jeho prevedenie nám pripadalo nepraktické, asi polmetrovú tabuľu nám dali do rúk, praktickejšie by bolo mať ju na stojane, ako v známej slovenskej reštaurácii a postaviť pred hostí.

Klasické menu má svoje špecifiká, neponúka napríklad predjedlá ale „jedlá k vínu a pivu“, nenájdete v ňom polievky. Tie sú iba v dennej ponuke – boli dve, slepačí vývar a kuracia krémová.

Z predjedál, alebo ak chcete jedlám k vínu a pivu sme si vybrali klasiku – tatársky biftek so suchými hriankami. Hranky priniesli mastné, ale tatarák bol chutný. Na výber máte dve možnosti väčšiu 140 gramovú a menšiu, ktorú sme zvolili my 60 gramovú (6,90).

Z dennej ponuky nás zaujala aj Restovaná hliva s cviklou (4,90). Skvelo opečená huba so šťavnatou cviklou s kvalitným domácim kváskovým chlebom bola výbornou voľbou. Toto jedlo by určite obstálo aj v stálej ponuke á la carte.

Prišiel rad na už spomínané polievky. Slepačí vývar bol silný, poctivý (2,50). Chutil nám lepšie ako kuracia krémová (2,50, ktorá nebola krémová, išlo skôr o mierne hustejší mäsový vývar so zeleninou.

Z hlavných jedál nám bol inak veľmi ochotnou a milou obsluhou odporučený Pepper special burger (12,80) s hranolkami a domácou tatárskou omáčkou. Burger bol šťavnatý ingrediencie chutne zvolené. Chválime aj domácu tatársku omáčku.

Chutný bol aj juhoamerický fillet steak zo sviečkovice (16,90) podávaný s grilovanou zeleninou. My sme si k nemu ešte na odporučenie obsluhy zvolili ako prílohu čerstvý mix šalátu. Steak bol pripravený naozaj dobre, mäso bolo jemné, bez výrazného tukového prekrytia. Šalát ako príloha by si zaslúžil nápaditejšie dochutenie. Pepper omáčka z korenia bola naopak výborná, odporúčame.

Pri vyberaní dezertov sme sa opäť obrátili na obsluhu, ktorej sme povedali, nech nám prinesie jedno prekvapenie podľa vlastného výberu a druhou voľbou bola kombinácia troch domácich praliniek.

Prekvapenie sa ale nekonalo. Tajnou „zbraňou“ bol momentálny reštauračný hit medzi dezertmi  - čokoládové sufflé (3,90), alebo ak chcete lávová tortička. Ale treba povedať, že dezert bol chutný, plný čokolády. Domáce pralinky (3,60) oceňujeme, či môžu spĺňať funkciu dezertu je na diskusiu, na druhej strane je to možno dobrá voľba pre tých, ktorí chcú po jedle niečo sladké, ale nie klasický dezert.

Reštaurácia má výborný výber pív a vín. My sme skúsili Forman nealko (1,60) a Páter 11 (1,40). Pivári si prídu na svoje.

Na záver môžeme povedať, že Pepper Inn potvrdil, že dobré jedlo a výborná obsluha už dávno nie je výsadou veľkých miest. Aj napriek drobným výhradám konštatujeme, že reštaurácia ponúka poctivú kuchyňu a kvalitnú gastro úroveň. Držíme palce.

Zhrnutie:

Plus: Poctivá kuchyňa, pekný výber pív, veľmi príjemná obsluha.

Mínus: Forma, akou je prezentovaná denná ponuka je síce nápaditá, ale nie praktická.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel