Hodnotenie TRENDU

Piváreň Bokovka Trnava

485
Bokovka
ročník hodnotenia: 2020
olné Bašty 1 – City Arena, Trnava
0910 936 699
Po - Štv 11:00 - 24:00, Pia - So 11:00 - 01:00, Ne 11:00 - 24:00
lokálna, medzinárodná
2cenová úroveň

Trnavská pivovarská reštaurácia, ktorá patrí do gastro skupiny Bencik Culinary Group má doslova strategickú polohu – v susedstve nákupného centra a futbalového štadiónu zároveň. Hoci sa nachádza v podstate v priestoroch City Areny, vchod je z ulice priamo do reštaurácie. Výhodou je, že zaparkovať sa da pohodlne na podzemnom parkovisku nákupného centra.

Reštaurácia je priestorovo naozaj veľkoryso riešená, má prízemie a poschodie, kuchyňa je otvorená. Hosť ale nemá pocit veľkého priestoru, ten je vhodne členený. Rozsiahlosť má svoje opodstatnenie, keď sme tam boli raz na obed, bolo prízemie úplne plné, sedeli sme hore. Nedávno sme tam boli na skorej večeri, vtedy tu bolo pokojnejšie. Príjemnú atmosféru dotváralo aj vhodné, tlmené osvetlenie.

Jedálny lístok je tvorený jedlami tradičnej, „domácej“ kuchyne, doplnený o burgery, chuťovky k pivu typu utopence, huspenina a sú v ňom aj jedlá z grilu. V pivovarskej reštaurácii sa na nejakú tú kalóriu navyše nepozerá, ale ak by sem zablúdil niekto, kto dbá na líniu a racionálne stravovanie, v ponuke je aj niekoľko šalátov.

My sme ale pri našej návšteve na líniu nedbali, takže sme si objednali ako predjedlo Fritované cibuľové krúžky podávané so syrovou omáčkou  (3,90 €) a Chrumkavé zemiakové miniplacky s údeným mäsom a s kyslou smotanou (3,90 €). Na obidvoch sme si pochutili a môžu slúžiť aj ako chuťovka pri menšom hlade, porcie boli dosť veľké.  Cibuľové krúžky boli chrumkavé, vnútri vláčne, syrová omáčka nie veľmi slaná, chutná kombinácia. Zemiakové miniplacky boli naozaj chrumkavé, dobre dochutené, kyslá smotana ich osviežila a zjemnila.

Ako hlavné jedlo sme si dali jeden z burgerov – Spartan burger - domáca sezamová žemľa, hovädzie mäso, mangalica, slanina, červená cibuľa, ľadový šalát, paradajka, cesnakové aioli (9,90). Nemáme mu čo vytknúť, chrumkavá, ale mäkká žemľa, mäsová zmes bola šťavnatá, dobre dochutená, zelenina čerstvá, chrumkavá. Ochutnali sme aj tunajší  Hovädzí tatarák 100 g za 10,90 so suchými hriankami.

Bol naozaj pekne a štýlovo servírovaný – mäsová zmes v kastróliku, hrianky v špeciálnom stojane, žĺtok  v škrupinke a bola k nemu priložená aj balená vlhčená servítka. Takže najprv jedli oči a rovnako si na ňom pochutili aj naše chuťové bunky.

Hoci všetky jedlá boli sýte, predsa len sme neodolali dezertu – Perkám, teda zemiakovým pirohom, plneným slivkovým lekvárom a poliatym teplým maslom (3,90), z posýpok sme si vybrali orechy. Porcia bola tiež celkom veľká, takže ak máte chuť len na sladké, môžeme ju odporúčať nielen ako dezert. Cesto na pirohy bolo hrubšie, lekváru v nich bohato, tak isto aj masla a posýpky. Keďže sme ich nevládali zjesť a bolo nám ľúto ich nechať na tanieri, ochotne nám ich zabalili.

Hoci v pivovarskej reštaurácii by ste možno dobré espresso nečakali, tu ho robiť vedia. Ako digestív po výdatnom jedle prišlo vhod.

Zhrnutie:

Plus: Chutné „domácke“ jedlo za sympatické ceny, príjemný servis

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel