Hodnotenie TRENDU

Piváreň Bokovka

415
Bencik Culinary Group
ročník hodnotenia: 2020
Sabinovská 67/7, Bratislava
0902 903 332
Po: 10:00 - 14.00, Ut-Str: 10.00 - 24:00, Štv - So: 10:00 - 01:00, Ne: zatvorené
lokálna, medzinárodná
3cenová úroveň

Pivárne v ktorých sa dá chutne najesť a s útulnou domáckou atmosférou, evokujúcu tradičné pivné klubovne sa tešia u nás stále obľube. Medzi tie vychytené určite patrí aj Bokovka patriaca do gastronomickej skupiny Bencik culinary group.

Vzdušné, pohodlné priestory, strategicky rozložené stoly a bohatá ponuka „street“ ale aj tradičných jedál. Ako to už býva zvykom v podnikoch podobnej charakteristiky, jedálny lístok býva len výnimočne delený na jednotlivé chody. Je zameraný najmä na jedlá k pivu, klasické česko-slovenské pokrmy, zopár šalátov, špeciality z grilu a dezerty. Rýchla orientácia v zozname a už máme jasno, čo si vyberieme k poháru poctivého piva, ktorých čapujú niekoľko druhov. My sme zostali verní klasike, Budvaru.

Na štart sme si nemohli lepšie zvoliť ako domácu bravčovú huspeninu (4,90), ktorej sezóna v čase našej návštevy práve začala, alebo nakladaný hermelín (4,90), ktorý je skvelým spoločníkom pri každom počasí. Obe boli naozaj ukážkové, v huspenine dostatok mäska, nebola nahradená želatínou ako to žiaľ dnes niekedy vídame, syr bol výborne odležaný a okorenený.

V čase chrípok (ale aj mimo neho) padol vhod silný poctivý slepačí vývar (3,20) doplnený o domáce rezance a zeleninku. Odporúčame.

Nedalo nám nevyskúšať niektorý z burgrov, ktoré nám priateľská obsluha odporučila. My sme si dali legendary Bokovka burger (9,90) vo verzii 150 gramov. Burger mal všetko, čo má pravý burger mať. Výborné mleté hovädzie, čedar, uhorka, hranolčeky. Všetko k sebe dokonale ladilo.

Možno si poviete, nebudem si predsa dávať steak v „krčme“. Prečo nie? My sme to skúsili a z výsledku sme nadmieru spokojní (až na malý detail). Hovädzi fillet mignon zo sviečkovice (17,90) bol mimoriadne chutne pripravený, dokorenený iba hrubozrnnou soľou a štipkou korenia. Jemná povrchová krusta bola výborná.

Čo ale bolo už menej chutné, bola hubová omáčka (1,90), ktorú sme si objednali k nemu. Bola vodová s jedným hríbom, nevyzerala dobre, ani nechutila. Veríme, že šlo len o momentálne zlyhanie v príprave. Pečená zeleninka (2,90) bola ale rozhodne skvelou prílohou.

Po výdatných a chutných jedlách prišiel čas na dezert. Na odporúčanie servisu sme zvolili sticky toffee (3,90). Išlo o ďatlový koláčik s výdatnou karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou. Lepšiu bodku sme si ani vybrať nemohli.

Podobné pivárne plnia aj funkciu byť kinom na sledovanie športových prenosov a tak sa stalo, že priamo nad našim stolom vytiahli plátno na ktorom išiel futbalový zápas. Priznávame, nie je športoví nadšenci, takže nás to veľmi nepotešilo.

Aj tak nám ale návšteva bratislavskej Bokovky chutila. A nie málo. Kto sem príde prvý krát, bude určite príjemne prekvapený kuchárskym umením, priestorom ale aj pestrou ponukou. Ani dezerty tam rozhodne neflákajú. Bokovka je príklad, že aj pivárne môžu mať  vysokú úroveň.

Zhrnutie:

Plus: Výborná kuchyňa, pekný priestor

Mínus: Nevydarená hubová omáčka k steaku

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel