Hodnotenie TRENDU

Plaza Beach Restaurant

397
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2019
Kutuzovova 988/4, Prešov
051/775 11 27
Po – Pia: 11:00 hod. – 22:00 hod., So – Ne: 12:00 hod. – 22:00 hod.
medzinárodná, tapas
Stanislav Demko
3cenová úroveň

Reštaurácia, ktorá je súčasťou hotela Villa Plaza Boutique Hotel & Spa na obľúbenom prešovskom kúpalisku, je prešovskou gastronomickou „inštitúciou“ a teší sa priazni hostí celoročne. Presvedčili sme sa o tom jedného novembrového večera, keď sme ju navštívili. Bol začiatok pracovného týždňa a podnik bol celkom slušne obsadený,  väčšina hostí pritom nebola z hotela, ale domácich.

Reštaurácia je po vzore hotela a kúpaliska tiež pôsobivo nadizajnovaná v stredomorskom štýle a je priestorovo veľkoryso riešená, keďže v lete zrejme musí zvládať veľký nápor návštevníkov kúpaliska. Vo veľkom priestore sa ale hosť rozhodne necíti stratený, podnik je porozdeľovaný paravanmi, ktoré okrem toho, že ho opticky rozčleňujú, aj vytvárajú pocit súkromia.

Jedálny lístok je vytvorený tak, aby si v ňom vybral každý, je aj tu celkom široká ponuka cestovín, rizôt, šalátov. Medzi surovinami z ktorých tu varia, sa hojne vyskytujú morské kôrovce. Majú aj celkom obsiahle detské menu. Od februára pribudol k reštaurácii aj Tapas bar, takže peknú ponuku tapas sme dostali spolu s jedálnym lístkom.

Z nich sme si aj vybrali predjedlo – Datle plnené chorizom a obalené v slaninke (4,90). Trochu sme na ne dlhšie čakali, ale výsledok bol veľmi chutný – a navyše veľmi pôsobivo na tanieri naaranžovaný. Vzhľad jedla bol naozaj reprezentatívny, vyzeral ako kreácia v michelinskej reštaurácii.

Ako hlavné jedlo sme si dali Grilovaný filet z tuniaka Sashimi v čiernom sezame s cuketovým pyré a baby zemiakmi (16,90). Podávať tuniaka v našich končinách nie je úplne jednoduché, lebo po správnosti by sa mal podávať vnútri ružový a fajnšmekri ho uprednostňujú prakticky surového, len sprudka opečeného.

Ale časť slovenských hostí považuje taký spôsob prípravy za nedostatočný a takto upravenú rybu by vrátila. Tu slovíčkom sashimi upozorňujú, že tuniak sa podáva nie veľmi tepelne upravený a kuchyňa jeho prípravu zvládla. Ryba, ktorú sme dostali na tanieri, bola vnútri ružová, krehká, šťavnatá, prílohy s ňou dobre harmonizovali.

Ponuka dezertov je skromná, mali créme brulée, domáce tiramisu a palacinky, vybrali sme si tiramisu v pohári. Bolo chutné, nemali sme k nemu nijakú výhradu, dali sme si k nemu kvalitné espresso. Plusom podniku je všímavá a ochotná obsluha, priebežne checkovala, či je všetko v poriadku a všimli sme si, že pri stoloch, kde mali objednané víno, ho pravidelne dolievala.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo v štýlovom prostredí.

Mínus: Nič významné, počas našej návštevy bola užšia ponuka dezertov, ako sme sa dozvedeli, mali pokazenú vitrínu.

TIPY:

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel