Hodnotenie TRENDU

Pri mlyne

482
Pri mlyne
ročník hodnotenia: 2019
Zvončínska 77, Lozorno
02 6029 7611
Po - Štv: 10:00 - 22:00. Pia - Sob : 10:00 - 23:00. Ne : 10:00 - 22:00.
medzinárodná
4cenová úroveň

Boutique Hotel Pri mlyne sa nachádza na konci Lozorna v príjemnom prostredí plnom zelene a božského pokoja. Z reštaurácie je krásny výhľad na park s jazierkom a malým skanzenom, ktorý vybudovali majitelia hotela. Pri pohľade na toto prostredie by sa dala zacitovať veta z jedného českého filmu v hlavnej úlohe s Janom Svěrákom: Ale je tu krásne...

Poďme sa ale bližšie pozrieť na tunajšiu gastronómiu. Interiér reštaurácie je ladený do príjemných hnedých odtieňov a zariadený vkusným nábytkom. V jednom rohu nájdete aj stolík so šachovnicou. Veľmi milo nás prekvapil výber kvalitných whisky. Je vidieť, že majiteľ sa kvalitnému alkoholu venuje a skrátka neobídu ani milovníci lahodnejšieho alkoholu.

Ako sme sa dozvedeli od obsluhy, kuchár využíva na prípravu jedla najmä suroviny od miestnych farmárov prípadne aj z vlastnej záhradky. Našu večeru sme začali Foie-gras s marinovanými figami v červenom víne, raviolou s hľuzovkou (9,50 eur) a Parfait z kozieho syra s červenou repou a opečenými pekanovými orechmi (7,50 eur). Obidve predjedlá boli pripravené bez jedinej chybičky.

Chuť foie-gras bola skvele doplnená chuťou marinovaných fíg. Kozí syr s červenou repou je obľúbená kombinácia v mnohých reštauráciách. Tu bol však podávaný syr v krémovejšej podobe spolu s veľmi na tenko nakrájanou červenou repou. 

Ako polievku sme si vybrali polievku z bielej fazule so strateným vajíčkom a škvarkami (3,50 eur), ktorá bola podávaná ako krémová. Takúto formu sme nečakali, o to viac nás prekvapila jej príjemná, kyslastá chuť. Druhú polievku sme zvolili Dubákový krém s domácim pažítkovým olejom a slaninovým chipsom (3,70). Všetky chute v nej boli vyvážené a jej konzistencia bola presne taká, aká ma byť.

Na hlavné jedlo sme sa veľmi tešili a nesklamalo nás v žiadnom ohľade. Vybrali sme si steak z argentínskej švieckovice, topinamburové pyré, glazované dubáky s demi-glace omáčkou (24 eur).

Obsluha sa nás spýtala na spôsob prepečenia steaku a našu zvolenú variantu nám aj priniesli. Mäso bolo príjemne okorenené a omáčka jeho chuť len príjemné doplnila. K tomuto chodu sme si objednali aj listový šalát, ktorý sme pre jeho veľkosť ani nezvládli dojesť.

Ale odporučenie obsluhy sme prijali s potešením, lebo zelený listový šalát sa k tomuto druhu jedla veľmi hodí. Ako druhé hlavné jedlo sme ochutnali jelení steak so šípkovou omáčkou a zemiakovou knedľou so slaninou (22 eur).

Mäsko bolo krehké, v ústach sa priam rozplývalo. Spolu s omáčkou a knedľami vytváralo dokonalý gastronomický zážitok. Na záver sme neodolali čokoládovému „lávovému“ koláču s malinovou espumou a pistáciami (6 eur). Koláčik nás na záver príjemne potešil a bol tou najlepšou sladkou bodkou na záver.

Pokiaľ hľadáte kľudné miesto na rodinný obed alebo romantickú večeru vo dvojici, je táto reštaurácia výbornou voľbou. Obsluha je príjemná, prostredie krásne a jedlo vynikajúce. A túto oslavu jedla možno spojiť aj s príjemnou prechádzkou okolo jazierka pri hoteli.

Zhrnutie:

Plus: Krásne prostredie v zeleni, chutné jedlo

Mínus: Počas našej návštevy nijaké, ale na webe sme nenašli jedálny lístok

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel