Hodnotenie TRENDU

Residence Hotel - Grand Restaurant

411
Residence
ročník hodnotenia: 2017
Donovaly 198, Donovaly
0917 432 502
Denne 7.30-22.00 h
medzinárodná, racionálna
Richard Noskovič
3cenová úroveň

Grand Restaurant Residence je nádherná luxusná reštaurácia so špičkovými službami pod vedením profesionálov. Kapacita je až 200 hostí. Interiér je exkluzívny s očarujúcim výhľadom na okolité kopce. Fundovaný personál zvládal veľký nápor nielen ubytovaných hostí.

Menu šéfkuchára Richarda Noskoviča avizuje filozofiu „jedlo ako liek“ a preto sme sa na večeru veľmi tešili.  Jedlá sa pravidelne obmieňajú a sú orientované na kvalitné a sezónne ingrediencie. Množstvo surovín je z lokálnych zdrojov, ktoré sú pre hostí zverejnené.  Pôvodne sme chceli ochutnať zo špeciálnej ponuky Zenaya, ktorá je pripravená z bio surovín, ale nakoniec sme neodolali ponuke z a carte menu...

Predjedlo, sme si objednali len jedno a to Pečený krém z kozieho syra s pyré z pečenej cvikly s orechmi a malinami v kombinácii s drobenkou z perníka (6,50 EUR). Chuť sa nedá písať inak, ako famózna. Všetky chute do seba zapadali ako noty.

Obsluha nám poradila k predjedlu couvert, ktorý bol výbornou voľbou. K hlavnému jedlu sme si nechali poradiť ako vínny „sprievod“ Movino Alibernet a treba povedať, že personál sa vyzná. Potom sme ochutnali Vývar z kohúta  s koreňovou zeleninou a domácimi špaldovými rezancami (3,50) a bol poctivý.

Druhý chod, bol Vyprážaný teľací rezeň a slovenský cibuľový šalát (13,50). Obsluha nás informovala, že rezeň je pripravený na viedenský spôsob, lebo po prvotnom smažení sa nechá mäso odležať a následne sa dozlatista opraží na kvalitnom masle. Rezeň bol úctyhodných rozmerov a napriek tomu, že bol naklepaný na  extra tenko, ostal šťavnatý a chutil fantasticky. Šalát bol správnou prílohou a jeho klasickú verziu ozvláštnili pridaním kvalitnej horčice. Porcia bola obrovská, ale nedokázali sme na tanieri niečo nechať.

Teľacie líčka, domáca knedľa a coulis z tekvice (13,90) sú tak trochu odvážnou kombináciou, ktorá ale vyšla na jednotku s hviezdičkou. Mäso bolo krehké a šťavnaté a coulis všetko osviežovalo. Mysleli sme si, že už nás ničím neprekvapia, ale opak bol pravdou.

Dezert sme si síce zvolili podľa vlastného uváženia, ale prvý krát sme na odporúčanie ochutnali Bentianna likér, ktorý Gaštanový cheese cake (4,50) a Kávový rez (4,50) povýšil na umenie. Ako sme sa neskôr dozvedeli, hotel ma v tíme šikovné cukrárky. Všetko bolo luxusne a profesionálne servírované a okrem chuťových pohárikov sa potešili aj naše oči. Večerali sme v čase, keď sa všetko pripravovalo na nasledujúci deň, ale napriek pokročilej hodine medzi personálom vládla výborná nálada, ktorú preniesli aj na nás.

Zistili sme, že interné personálne procesy sú naozaj prepracované a preto je personál celého hotela nielen fundovaný, ale aj spokojný. A pocíti to predovšetkým hosť. Musíme jednoznačne povedať, že sme sa počas roka nikde necítili príjemnejšie. Bolo o nás postarané ako vo vatičke.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding