Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia pod Hradom

464
Pod Hradom
ročník hodnotenia: 2017
Matúšova ul. 12/68, Trenčín
032 / 7481 705
denne 7.00-23.00
medzinárodná
Martin Malček
4cenová úroveň

V meste pod majestátnym hradom Matúša Čáka si môžu na svoje majestátne prísť aj chuťové bunky. Výbornou možnosťou je, ako sme sa presvedčili napríklad Reštaurácia pod hradom. Sídli v Hoteli pod hradom v pešej zóne, uličke priamo pod hradným bralom.

K reštaurácii nie je problém trafiť, hotel je dobre značený, akurát vnútri hotela sme mali menší problém s orientáciou. Prišli sme z hotelového vchodu, ale stačilo zísť po schodoch dolu a ocitli a sme sa v elegantnom interiéri. My sme tu boli na večeru, keď sem človek príde cez deň, má impozantný výhľad na mesto a je tu aj krásna terasa, kde sa v peknom počasí určite sedí dobre.

Príjemne sa ale rozhodne stoluje aj vnútri. Elegantné ale pohodlné sedenie, vzorne prestreté stoly, profesionálna a mimoriadne ochotná a pozorná obsluha. No a jedálny lístok, ktorý je naozaj zaujímavým čítaním. Niekoľko jedál, z ktorých každé jedno by mal človek chuť odskúšať.

Ale než sme začali, doniesli nám malú, vydarenú ochutnávku z kuchyne. Po nej sme si ako predjedlá dali Hovädzí tartar s hoblinami hľuzovky čiernej, horčicové želé, grilovaný domáci chlieb (8,90 €) a Terinku z kačacej foie gras s marinovanou slivkou v červenom víne a perníkový chlebík (10,80), jedno lepšie ako druhé. Hovädzí tartar bol jemný, hľuzovka ho len jemne dochucovala spolu s hočicovým želé. Jemne cesnakový domáci chlieb bol bodkou na i. Terinka z foie gras bola tiež chutná, kombinácia slanej teriny a sladkastého perníka a sladkej slivky bola optimálna. Obidve jedlá boli na tanieri naservírované priam umelecky, takže pre koncertom pre chuťové bunky mali z jedál zážitok tie zrakové.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Filet z nórskej tresky, melange čierneho koreňa a hľuzovky, cannelonni s hríbovým krémom (16,90) a Pečené prepeličie prsia na rozmaríne, raviolu plnenú prepeličím stehnom a karamelizovaný ružičkový kel so slaninkou (16,80). Opäť – krásna prezentácia na tanieroch a delikátna chuť. Ryba šťavnatá a krehká zároveň, canneloni pripravené predpisovo, hríbový krém výborne dochutený. Prepeličie prsia, ktoré sú „citlivou“ surovinou na prípravu, keďže sa ľahko vysušia, sa kuchyni tiež vydarili, koža na nich bola chrumkavá, mäso bod ňou mäkké a šťavnaté, chuťová kombinácia s kelom zaujímavá.

Dezerty majú v ponuke za hrdých 8,90 dva, vybrali sme si z nich Piňa Colada Macaron, kokos, ananás, čokoládová hlina, čo bolo niečo ako variácia na populárne makrónky. Bol svieži, v podstate nesladký, v kréme prevažovala chuť ovocia a urobili nám k nemu výborné espresso.

Reštaurácia má aj peknú vínnu kartu so zaujímavým výberom slovenských aj zahraničných vín a čo je tiež pozoruhodné sú ceny – v zahraničí platí, že hosť by mal mať na výber aj také vína, ktorých cena neprevyšuje cenu priemernej ceny jedla a tu ich majú. S tým sme sa na Slovensku naozaj stretli málokde.

TIPY:

© 2017 News and Media Holding