Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Riverbank

239
Riverbank
ročník hodnotenia: 2018
Dvořákovo nábr. 6, Bratislava
02/32238611
Po-so: 6.00,-10.30, 12.00-15.00, 18.00-22.30, Ne: 6.30.-11.00
regionálna, medzinárodná
Jaroslav Žídek
5cenová úroveň

Vyhlásená adresa pre milovníkov výnimočných kulinárskych zážitkov je už niekoľko rokov na brehu Dunaja v útrobách päťhviezdičkového hotela Grand Hotel River Park. Od februára tohto roku vedie jej kuchyňu najznámejší kuchár na Slovensku, Jaroslav Žídek. Ten je asi najlepším znalcom lokálnych dodávateľov na Slovensku, má ho prechodené krížom krážom a aj menu zostavuje lokálne a sezónne.

Takže aj my sme počas našej návštevy dostali okrem klasického a la carte menu pred stôl aj tabuľu so sezónnou a dennou ponukou a časť jedál sme si vybrali aj z nej.

Keď sa sem rozhodnete ísť na obed alebo večeru, rozhodne odporúčame rezerváciu, pri podnikoch tejto úrovne je to v zahraničí samozrejmosť a mala by byť aj u nás. Aj my sme si miesto rezervovali a pri príchode sa nás ujala slečna na reštauračnej recepcii a ponúkla nám stôl. Keďže bol príjemný letný podvečer, rozhodli sme sa pre stôl na terase, priamo na dunajskom nábreží. Tam sa sedí vždy príjemne, či si dáte len pohár sektu, kávu, alebo kompletné menu. Obsluhujúci personál bol maximálne pozorný, hneď sme dostali jedálne lístky a spomínanú tabuľu, ponúkli aperitív, priniesli kuvert – výborné nátierky s niekoľkými druhmi domáceho chleba na skrátenie čakania na prvé jedlo.

Nakoniec sme sa rozhodli z predjedál vyskúšať klasiku - Kačaciu pečeň Foie gras - paté s hruškami, pyré zo sušených marhúľ so sezamom, makom a strúhankou z perníku (12,90 €). Tiež predjedlo zo suroviny , ktorá sa až tak často na jedálnych lístkoch nevyskytuje – Teľací grilovaný brzlík podávaný s cícerom, dusenou cibuľou a omáčkou z lievikovca  (13,90 €). Jedna aj druhá kombinácia chuťovo vyvážená, pochutili sme si.

Z hlavných jedál sme si neodolali sezónnej ponuke, ktorou boli kuriatka a dali sme si Kuriatkový paprikáš s knedličkami – huby boli pripravené výborne, knedličkám by na náš vkus pristalo trochu viac soli. Keďže obsluha nám ponúkla dosolenie jedla na tanieri, bolo to OK. Druhé hlavné jedlo si zaslúži naozaj absolutórium – Grilovaný jelení chrbát s pečenou mrkvou, sladkými zemiakmi, šípkovým lekvárom, orechmi a hrozienkami (25,90). Mrkva bola síce trošku viac upečená, inak všetko perfektné – šťavnaté mäso a optimálna kombinácia chutí príloh.

Sezónnu ponuku sme sa rozhodli vyskúšať aj pri dezertoch a dali sme si Marhuľové guľky zo zemiakového cesta s tvarohom (6,50), „obyčajné“ jedlo, ktoré ale vždy poteší. Rovnako ako dezert pre milovníkov niečoho delikátnejšieho - Gaštanový rez s citrónovou ganache, ananásom a jogurtovou zmrzlinou (6,50) – po dvoch chodoch a na letný večer príjemné, nie ťažké a osviežujúce zakončenie večere.

Motoristov určite poteší, že keď prídete do reštaurácie autom a stihnete sa najesť do dvoch hodín, tak parkovanie v hotelovej garáži je zadarmo.

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding