Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Riverbank

239
Riverbank
ročník hodnotenia: 2020
Dvořákovo nábr. 6, Bratislava
02/32238611
Po-so: 6.00,-10.30, 12.00-15.00, 18.00-22.30, Ne: 6.30.-11.00
regionálna
Jaroslav Žídek
5cenová úroveň

Hotelová reštaurácia v bratislavskom Riverparku si od svojho otvorenia udržiava vysoký štandard a už roky patrí medzi to najlepšie, čo na bratislavskej a slovenskej gastronomickej scéne je. Čo sa týka jedla, vína, servisu aj prostredia.

O to prvé sa už tretí rok stará šéfkuchár Jaroslav Žídek, varí sa tu regionálne a sezónne, veľká časť surovín pochádza od malých a menších producentov, veľa si toho v kuchyni pripravujú aj sami. Myslíme tým napríklad nakladanie, zaváranie a podobne. Koniec koncov tieto veci si možno v hoteli aj kúpiť.

Pri našej ostatnej návšteve sme si dali z každého rožku trošku, výber sme nechali na šéfkuchára a osvedčilo sa (opäť). Aj z toho „najobyčajnejšieho“ jedla, za aké mnohí považujú napríklad kôprovú omáčku s hovädzím mäsom, alebo pečený zemiak, tu vedia urobiť pochúťku.

Ako pozdrav z kuchyne sme dostali pečený zemiak so smotanou, a klobáskovým olejom – jednohubka, ktorá naše chuťové bunky naozaj výborne naštartovala. Pokračovali sme marinovaným pstruhom, tatarákom, ale v netradičnej podobe – z jahňaciny a s rokfortom. Pochutili sme si aj na vykŕmenej pečeni – foi gras s domácim (hotelovým) šípkovým lekvárom.

Hlavné jedlá boli z kategórie „naša klasika“ ale v modernom prevedení. Jedli sme tu výborný paprikáš zo sumca, teľací jazyk a už spomínanú kôprovú omáčku s vyzretým, šťavnatým hovädzím rebrom. Domácka, alebo ak chcete regionálna kuchyňa boduje všade na svete, fine dinning nevynímajúc, získavajú sa za ňu hviezdičky od Michelina, najslávnejší šéfkuchári sveta na ňu nedajú dopustiť, akurát v bratislavských (slovenských) reštauráciách jej je ako šafranu. To je rozhodne škoda.

Jaroslav Žídek v Riverparku patrí v tomto u nás medzi svetlé výnimky a preto je táto reštaurácia rozhodne hodná návštevy. Ak chcete kulinársky zážitok, ktorý len tak niekde nedostanete, alebo si niekoho uctiť pozvaním do reštaurácie, či zahraničnej návšteve ukázať miestnu kuchyňu v tom najlepšom svetle.

Zhrnutie:

Plus:  Výborná regionálna kuchyňa v noblesnom prostredí

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel