Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Zore

467
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2017
Čajakova ul. 2, Košice
0911 698 198
Pon - Pia: 11.00 - 22.00 Sob - Ne: podľa rezervácií súkromných podujatí
regionálna, medzinárodná
Jozef Hromják
3cenová úroveň

Prvá autorská reštaurácia v Košiciach, hovorí oznam na internetovej stránke jednej z novších košických reštaurácií Zore – to musíme vyskúšať. Najmä ak kuchyni šéfuje jeden z popredných slovenských šéfkuchárov Jozef Hromják, ktorého kuchárske umenie poznáme z jeho predchádzajúcich pôsobísk.

Reštaurácia sa nachádza v širšom centre Košíc, asi 10-15 minút chôdze z Hlavnej ulice, resp. od Dómu svätej Alžbety. Vchod je síce pod úrovňou chodníka ale veľký pútač pri ňom je dostatočne viditeľný, takže ani hosť, ktorý sem ide prvý krát, nemôže netrafiť.

My sme sa sem vybrali v pracovný deň na obed – a bez rezervácie to nebol až taký dobrý nápad. Zore má v ponuke aj zaujímavé obedové menu (za 6,10) a keď sme sem prišli prvý krát, bolo tu úplne plno. Vrátili sme sa o pol hodinu, to už bolo pár stolov voľných.

Interiér, aj keď podnik je vlastne v podzemí, je dobre osvetlený, pôsobivý, kombinuje klenbové priestory s moderným zariadením. Je opticky členený, takže aj keď je tu plno, hosť môže mať pocit dostatočného súkromia.

Prísť sem na obed, ale asi nebol úplne najlepší nápad aj z iného dôvodu – jedlo bolo (podľa očakávania) výborné, ale taký chaotický servis, sme už naozaj dávno nikde nezažili. Výsledkom bolo že prvé jedlo, polievku, nám priniesli po 45-tich minútach od usadenia sa... najprv sme čakali než si nás (inak milá, treba povedať) obsluha všimne a prinesie nám jedálny lístok. POtom sme čakali než si môžeme objednať, ale medzitým nám priniesli polievku, ktorá patrila vedľajšiemu stolu... a čakali sme dosť dlho ešte aj na dezert (objednali sme si z tých hotových) v medzitým už prázdnej reštaurácii. No ale možno sme mali len smolu...

Jedálny lístok Zore sa zmestí na jednu stranu, pravidelne ho obmieňajú, je sezónny a regionálny. Jedli sme tu výbornú Krémovú hráškovú polievku s koriandrom a marinovanou rybou (3,00), pekne servírovanú, hustú ako sľuboval popis, ryba ju chuťovo osviežila. Akurát lyžicu k nej sme si museli pýtať.

Ako hlavné jedlo sme vyskúšali Sumca s brokolicou, slaninou z mangalice a vaječným žĺtkom (14,00) – jedlo bolo pekne naservírované, chute optimálne zladené. Rybu so slaninou sme už v jednej reštaurácii vyskúšali a chutila nám a táto tiež. Akurát – veľkosť porcie by sa hodila do niekoľkochodového degustačného menu a nie ako hlavné jedlo. Rozhodne nie sme zástancami veľkých porcií, ale táto bola naozaj skôr degustačná.

Reštaurácia má peknú ponuku dezertov, okrem dvoch, ktoré sú v jedálnom lístku, nám obsluha ponúkla aj ďalšie. Pochutili sme si na známom dezerte Pavlova, tu ho podávali s mascarpone a čerstvými jahodami, ľahký a príjemný záver chutného, akurát trochu dlhého (strávili sme tu hodinu a trištvrte) obeda.   

 

TIPY:

© 2017 News and Media Holding