Hodnotenie TRENDU

Reštaurácia Zore

467
Zore
ročník hodnotenia: 2019
Čajakova ul. 2, Košice
0911 698 198
Pon - Pia: 11.00 - 22.00 Sob - Ne: podľa rezervácií súkromných podujatí
Regionálna, medzinárodná
Jozef Hromják
4cenová úroveň

Ak chcete vedieť, čo to vlastne znamená „autorská“ reštaurácia, odporúčame degustačnú večeru v košickej reštaurácii Zore. Nájdete ju ľahko. Aj keď nie je v historickom centre východoslovenskej metropoly, ale v širšom centre Košíc, z centra je to sem blízko. Po desaťminútovej prechádzke od Dómu svätej Alžbety ste v cieli.

Môžete sem ísť na obedové menu alebo na večeru. Denné menu spĺňa dobrý pomer kvality a ceny (7,50 eura). My odporúčame určite večeru. A nezabudnite si rezervovať miesto, lebo nielen na obedy je tu nával.

Autorská reštaurácia znamená najmä sezónnu ponuku chutných jedál pripravených z kvalitných surovín, ktoré sú od lokálnych dodávateľov. Zaujmú aj podzemné priestory s odvážnym, moderným dizajnom, vybavené netradičnými prvkami modernej architektúry. Sú členené na viacero častí, takže ak si chcete užiť viacej súkromia, nie je problém. Večer je reštaurácia naozaj zaujímavo nasvietená.

Jedlo sa podáva na peknom servise a autorský vklad kuchára je zjavný už na prvý pohľad. Jeme aj očami a preto sú jedlá na tanieri naservírované ako malé umelecké diela. Kuchár ich doplní bylinkami či semienkami.

Zore je pre náročnejších klientov, ktorých ale nezruinuje vysokými cenami. V ponuke sa prelína domáca kuchyňa s toskánskou a francúzskou. Jedálny lístok je moderne stručný, ale vybrať si máte z čoho. Mení sa sezónne. Sú v ňom štyri predjedlá, dve polievky (Consommé z husi a Krémová cviklová polievka za 3,20), hríbové rizoto a špagety alla carbonara, šesť hlavných jedál, jedno jedlo robené na grile a dva múčniky (créme brulée z maku za 4,20 a Ganache tonka s kávovou makrónkou a zmrzlinou za 5,20).

Z predjedál sme si vybrali Karamelizovanú hrušku s kozím syrom a vlašskými orechmi (4,20) a Paprikáš z kačacích žalúdkov s piatimi vyprážanými zemiakovými pirohmi (5,20).

Predjedlá nás prekvapili – v dobrom slova zmysle. Medovej hruške dodal pikantnú chuť grilovaný charakteristický kozí syr a k pirohom s tvarohom sa dobre hodili netradične spracované kačacie žalúdky.

Z hlavných jedál sme si dali Islandského lososa pripraveného na masle. Podávali ho s chutnou žĺtkovou penou (14,20) a so zeleninou. Ľahko stráviteľnému jedlu nebolo čo vytknúť.

Druhým jedlom boli Opečené prsia kurčaťa naservírované na raviolách s polentou, ochutené syrom volovec (13,20). Kúsky mäsa boli naozaj chrumkavé. Oceniť treba, že neboli vysušené, čo je častým problém pri príprave kuracieho mäsa. Jedlu dodala správu chuť opečená slaninka.

Obe jedlá zniesli prísne kritéria autorskej reštaurácie nielen zaujímavou kombináciou surovín. Hosť rozozná, že boli pripravené naozaj z kvalitných surovín, na ktorých sa tu nešetrí. Dobrú chuť podporila aj vkusná prezentácia na tanieri. Plus si zaslúži aj pozorná a pritom nevtieravá obluha, ktorá poradila pri výbere vína.

Zhrnutie:

Plus: výborné jedlo pripravené z kvalitných surovín, pekne naservírované a kvalitný servis

Mínus: počas našej návštevy žiadny

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel