Hodnotenie TRENDU

Restaurant 70

346
Soňa Hudecová
ročník hodnotenia: 2019
Ostrov 70, Ostrov
0948/501 540
Denne: 10.00 - 22.00
medzinárodná, regionálna
Zoltán Bako
3cenová úroveň

Sú šéfkuchári, ktorí si urobia meno, stanú sa viac, či menej mediálne známi, otvoria si vlastnú reštauráciu, aby po nejakom čase dali „spiatočku“ a zo svojho biznisu vycúvali. Príkladov, aj na Slovensku, je niekoľko. Potom sú tí „druhí“, ktorí sú celkom nenápadní, bez fanfár si otvoria vlastný podnik – a vytrvajú.

K tým druhým patrí napríklad Zoltán Bako a jeho reštaurácia Restaurant 70 v dedine Ostrov pri Piešťanoch. V zahraničí je bežné, že kvalitné podniky sú aj na vidieku, u nás sú stále, až na pár výnimiek, skôr výsadou miest. Restaurant 70 je práve tou výnimkou.

Výborné a chutné jedlo za sympatické ceny (hlavné jedlá okrem steaku pod 10 eur) a ochotná obsluha sem lákajú ľudí z Piešťan a širokého okolia. Vždy keď sme tu boli, mali pomerne plno, najmä cez víkendy preto odporúčame si miesto rezervovať, resp. zistiť, či nemajú nejakú akciu.

My sme tu boli v sobotu na obed, podnik bol slušne zaplnený. Jedálny lístok je stručný a prehľadný, okrem klasického tu majú vždy aj sezónnu ponuku, v čase našej návštevy to bola špargľa.

Z toho klasického sme si vybrali naozaj vynikajúcu Paradajkovú polievku s mozarellou a Hovädzí steak zo sviečkovice a chrumkavou zeleninou. Obsluha sa predpisovo spýtala na stupeň prepečenia, presne taký sme ho aj dostali a zelenina bola chrumkavá nielen v menu, ale aj na tanieri.

Z predjedál sme si dali kačaciu paštétu, efektne servírovanú v sklenenom pohári s cibuľkou a opekanou bagetou, tiež sme si na nej pochutili . Páčil sa nám aj vtipný detail v servírovaní, keď naň použili aj vrchnák. Neodolali sme ani sezónnemu menu – dali sme si z neho chrumkavú špargľu, teda špargľu v trojobale so zemiakmi a domácou tatárskou omáčkou.

Opäť efektne servírované, síce na pohľad jednoduché, ale veľmi chutné jedlo. Trojobal bol chrumkavý, špargľa mäkká, krehká a dala sa bez problémov krájať, evidentne si kuchyňa dala na jej čistení záležať.

Aj s plnými žalúdkami sme neodolali dezertom – semiredo a čokoládová tortička boli príjemnou bodkou za obedom, rovnako ako výborné espresso.

Takže – ak sa hovorí, že k niektorým reštauráciám sa oplatí urobiť si odbočku z cesty, tak Restaurant 70 k nim určite patrí.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo za sympatické ceny, príjemná obsluha.

Mínus: Počas našej návštevy nijaké, len sme na webe alebo facebooku nenašli sezónne menu.

 

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel