Hodnotenie TRENDU

Rio Restaurant & Bar

529
Medusa
ročník hodnotenia: 2020
Hviezdoslavovo námestie 15, Bratislava
0911 253 625
ne, po, ut: 11.00-00.00, str, štv: 11.00-01.00, pia, sob: 11.00-02.00
medzinárodná
Daniel Širota
4cenová úroveň

Desať rokov sídlila na Hviezdoslavovom námestí reštaurácia Rio, ktorú možno považovať za „vlajkovú loď“ najväčšej slovenskej gastroskupiny Medusa. Po dekáde ju zatvorili, aby na jej mieste otvorili po rozsiahlej rekonštrukcii kompletne „nové“ Rio.

Jeho nová podoba v sebe spája reštauráciu, kaviareň, bar, ale aj nočný klub. V celom interiéri dominujú tlmené farby a prírodné materiály. Vpredu od Hviezdoslavovho námestia je presklenená terasa, keď cez ňu vstúpite dovnútra, tak dominantou je veľký bar, v zadnej časti ozvláštňujú interiér zase grily. Sedenie je uspôsobené tak, aby mali hostia dostatok súkromia.

 Rio sme navštívili cez deň, v čase obeda a vtedy sa (podľa nás) sedí najlepšie na presklenenej terase. Len tesne pri sklenených stenách trochu prefukuje, na čo nás milá slečna zo servisu upozornila, tak sme si sadli o rad stolov ďalej. Hoci reštaurácia nepracuje cez obed s nijakým špeciálnym menu, terasa bola pomerne slušne zaplnená.

Jedálny lístok je celkom obsiahly, bohatá je najmä ponuka predjedál, teplých, aj studených, ktoré môžu slúžiť aj ako „sprievodca“ k drinkom, keď človek nechce jesť, ale k drinku by si niečo malé dal. Okrem toho si možno vybrať z hlavných jedál, šalátov, rizôt a cestovín a bohatá je ponuka grilovaných jedál – na lávovom grile, aj steakov z vyzrievaného mäsa.

My sme sa rozhodli z predjedál vyskúšať Terinu z kačacej pečene, mrveničku z pistácii a sušenej šunky, pomaranč, marinovaná šalotka, domáce pečivo (8,40 €) a Čerstvé plátky tuniaka a lososa, hľuzovkovú ponzu omáčku, sezam (11,80 €), ale keďže druhé predjedlo nemali, tak sme ho nahradili Grilovanou chobotnicou, zemiaky, emulziou z rukoly, k tomu bola baby karotka, sušienka z langúst a tapioky (13,20 €). Ale ešte predtým sme dostali na stôl výborný kváskový chlieb s olivovým olejom.

Obidve predjedlá boli chutné, pekne a nápadito naservírované, kombinácie surovín spolu harmonizovali. Terina mala správnu konzistenciu, podávala sa k nej trochu sladká brioška. Grilovaná chobotnica bola mäkká, nebola žuvačkovitá, chrumkavé krekry k nej pekne vyzerali aj tvorili kontrast s mäkkým mäsom.

Z polievok sme vyskúšali Bouillabaisse,  čerstvé ryby, slávky, kreveta (6,30 €). Nehýrila síce slávkami a mäsom, ale zase treba povedať, že ani málo ich nebolo. Inak bola polievka chutná, mierne pikantná.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre Grilovaného lososa, pak choi, stonková brokolica, záhradný hrášok, avokádo, pažítková beurre blanc omáčka, opečené mandle a pre  Chrbát z daniela, pečená tekvica, sezónna baby zelenina, píniové oriešky, maslová omáčka (22,50 € ). Platí to čo o predjedlách – harmónia chutí, pekne a nápadito naservírované. Mäso lososa bolo šťavnaté, koža chrumkavá, daniel vnútri správne ružový, šťavnatý, ale mäkký, tekvica sladučká, rozpadala sa.

Reštaurácia má aj pomerne bohatú ponuku dezertov, pre každú chuť – čokoládové aj ovocné. Vyskúšali sme tri z nich – bola to Čokoládová tartaletka, sušienka z lieskovcov, pomarančový sorbet (6,90 €), Yuzu ganache, kokosová pena, grep, estragónový sirup a kokosový sorbet (6,70 €) a Višňová zmrzlina, višne, pistácie, chantilly krém (6,30 €) . Chutili nám všetky, na tanieroch vyzerali ako malé umelecké dielka, veľkosť mali takú akurát, aby človeka po obede „nepriklincovali“ k stoličke, neboli ani príliš sladké. Vydarená sladká bodka.

Keďže Rio má v názve aj bar, veľkú pozornosť tu venujú aj nápojom – alko- aj nealko. My sme vybrali dve limonády – Maracuja a banán(4,90) a Bazu a tymián (4,20), obidve nám chutili, neboli presladené, skôr osviežujúce.

Pochváliť musíme aj servis, pri obidvoch návštevách to boli ľudia na svojom mieste, ochotní, ústretoví, vedeli poradiť s výberom a oceňujeme, že sme dostali automaticky s jedálnym a nápojovým lístkom aj vínnu kartu a ponuku s vínami mesiaca.

Zhrnutie:

Plus: Pekný interiér, chutné jedlo, ústretový servis

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel