Hodnotenie TRENDU

Steak House Preshow

351
Foto: Preshow Harleys steak house
ročník hodnotenia: 2019
Na Tablách 1, Prešov, Nižná Šebastová
0917 106 107
Po-Stv: 10.00 - 22.00, Pia: 10.00 - 23.00, So: 11.00-23.00, Ne: 11.00 - 22.00
steaky, medzinárodná
3cenová úroveň

Reštaurácia nemusí byť v centre mesta, aby bola úspešná a navštevovaná. Okrem základného predpokladu, ktorým je chutné jedlo, milá obsluha a primerané ceny na to potrebuje ešte dobrý prístup a dobré parkovanie. To je presne prípad prešovského Steak House Preshow, podniku, ktorý sa nachádza na okraji tohto mesta.

Boli sme tu raz v piatok na neskorší obed, prišli sme cca okolo pol druhej a podnik bol ešte stále plný. Kto sem príde prvýkrát, určite ho zaujme najprv interiér. Vyzerá to tu ako vo veľkom zrube, dominuje drevo, mohutné drevené stoly a lavice a potom motorky a zaujímavé artefakty po stenách. Na tej, na ktorú sme sa pri jedle pozerali, to boli americké automobilové značky.

Keďže ide o steakhouse, je jasné na čo sa sem v prvom rade chodí, aj keď v ponuke sú aj ľahšie jedlá typu rizotá, či šaláty. Ale prím hrá samozrejme mäso a to nielen vo forme steakov, ale napríklad aj zabíjačkových špecialít a podobne. Rovnako sú v ponuke aj „denká a bašty“ pre viac ľudí, takže reštaurácia je určite dobrým miestom aj pre rôzne oslavy a spoločné posedenia.

My, keďže sme boli len dve, sme zostali pri klasickom obede – jeden človek, jeden tanier a ako predjedlo sme si  najprv dali Oškvarkovú pomazánku s domácim chlebom  (1,60 eura). Chlieb bol výborný, oškvarková  nátierka výrazne papriková. Na naštartovanie chuťových buniek a zahnanie prvotného hladu to stačilo.

Z hlavných jedál sme si vybrali Cheesburger s hranolčekmi (10,60), čo bola naozaj úctyhodná porcia – veľká domáca žemľa, hodná porcia mletého mäsa, dobre dochuteného, šťavnatého, rovnako hodná porcia príloh a výborná omáčka k tomu. Ani k hranolčekom sme nemali výhrady.

Keďže sme boli v steakhouse, museli sme si dať samozrejme aj steak. V ponuke ich je niekoľko druhov, všetky sú zo slovenského mäsa, len jeden je z juhoamerickej sviečkovice. My sme si dali Rib Eye Steak (13,00), čo bol steak z vysokej roštenky a servírovaný bol s maslom a červeným korením. K nemu sme si dali len omáčku zo zeleného korenia. Želali sme si ho medium rare až rare a taký nám ho aj naservírovali. Keďže išlo o prerastené mäso, trochu ťažšie sa v niektorých častiach krájalo, ale inak steak splnil naše očakávania. 

Tešili sme sa aj na dezerty, tie nás minulý rok svojou prezentáciou doslova „dostali“ a tento rok za minulým v ničom nezaostal. Vyskúšali sme dva – Créme Caramel so sorbetom (4,60) a a Mangovú tortičku s passion fruit a sorbetom (4,60). Obidva boli krásne, chuťovo nám lepšie zapasoval prvý. Zdal sa nám výraznejší.

Takže – ak sa budete nachádzať v Prešove a okolí a máte radi mäso, táto reštaurácia je určite dobrá voľba.

Zhrnutie:

Plus: Štýlový interiér, príjemný obsluha a výborná „mäsová“ kuchyňa.

Mínus: Počas našej návštevy nijaké. Treba mať ale na pamäti, že z centra sem treba použiť auto.

TIPY:

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel