Hodnotenie TRENDU

Sýpka u Ludvíka

435
Jarmila Horváthová
ročník hodnotenia: 2016
Alexandrov dvor 423, Báb
0918 399 575
Po-Štv: 10.00-22.00, Pia: 10.00-24.00, Sob: 11.00-24.00, Ne: 11.00-22.00
regionálna, medzinárodná
2cenová úroveň

Na túto reštauráciu sme dostali tip od kolegu, znalca nitrianskej gastronómie, ako na podnik s jednoduchou ale poctivou kuchyňou. Reštaurácia sa nachádza hneď pri zjazde z diaľnice Bratislava-Nitra smerom na Báb, ešte pred touto dedinkou. Ale ak o nej neviete, nezabočíte k nej, nevšimli sme si pri ceste napríklad nejaký pútač. Domáci a ľudia, ktorí tadiaľto pravidelne chodievajú o nej ale evidentne dobre vedia. Rozľahlé parkovisko pred ňou v sobotu okolo pol druhej bolo plné a to isté platí aj o kapacitne dosť veľkej reštaurácii. Tá má hlavnú miestnosť a potom krytú terasu, Zariadená je jednoducho, drevené stoly a stoličky, resp. lavice, výzdobu tvoria rôzne predmety dennej spotreby z minulých desaťročí.

Jedálny lístok je  tvorený minútkami, hotovými jedlami, jedlami k pivu a vínu, majú aj steaky a taktiež peknú mesačnú sezónnu ponuku.  Pri minútkach z hydiny je uvedené, že mäso je kukuričných kuriatok z voľného výbehu z farmy Topoľnica. Pri výbere sme skombinovali stabilný jedálny lístok, z toho sme si dali Domácu fazuľovú polievku s údeným mäsom a slížmi (3,70 EUR), bola naozaj domáca, resp, chutila tak, ako si ju pamätáme, keď podobné polievky varievali naše babky. Neodolali sme ani hydine z Topoĺnice a dali sme si Vyprážané kuracie stehienka (6,60). Boli chutné, šťavnaté, trojobal chrumkavý, porcia opäť statná, po výdatnej polievke sme vládali zjesť polovicu, druhá skončila v balíčku so sebou. Zo sezónnej ponuky nás oslovilo Bažantie rizoto s gaštanmi a brusnicami (6,50).  Aj tu sme si pochutili, malo správnu konzistenciu, mäsa v ňom bolo dostatok, kombinácia s gaštanmi a brusnicami zaujímavá a osviežujúca, svedčí o tom, že tu vedia pripravovať nielen minútky.

V sezónnej ponuke sa nám páčili aj Špaldové palacinky s gaštanmi a horúcou čokoládou (3,90), servírujú sa studené, gaštanového pyré v nich bolo hojne a aj čokolády na nich, zvládli sme opäť zjesť len polovicu. Takže ak ste menší jedák, v sýpke vám bude stačiť bohato jeden chod, porcie sú tu naozaj bohaté. Ale ak si dáte chodov viac a zistíte že sú nad vaše sily, ochotne vám to, čo ste nezjedli zabalia so sebou. 

TIPY:

© 2015 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel