Hodnotenie TRENDU

THeMA

479
Thema
ročník hodnotenia: 2020
Šafárikovo námesie 7, Bratislava
0948 092 229
Po-Str: 9.00-23.00, Št-Pia: 9.00-2.00, So: 11.00-2.00, Ne: 11.00-23.00
medzinárodná, lokálna
2cenová úroveň

Reštaurácia na Šafárikovom námestí sa stala za zatiaľ pomerne krátky čas svojej existencie obľúbeným miestom, kam sa chodí na obed, alebo podvečer a večer na posedenie s priateľmi. Takže ak sem chcete ísť vo frekventovaných časoch je lepšie urobiť si rezerváciu, aby ste neodišli s „dlhým“ nosom.

Thema je príkladom, že ak sa spojí dobrý koncept s vhodne nastavenými cenami, môže podnik uspieť aj tam, kde sa to jeho niekoľkým predchodcom nepodarilo. Základom je chutné jedlo za prijateľné ceny, príjemné prostredie a servis.

Interiér Themy pôsobí svojimi teplými prírodnými tónmi a materiálmi vyslovene príjemne, je tu niekoľko typov sedení pre klasické stolovanie, aj pre posedenie pri káve, víne, či pive.

Jedálny lístok je takým „mišmašom“ je v ňom slovenská a rakúsko-uhorská klasika typu vyprážaný syr, teľací rezeň, guláš či tatarák aj jedlá šmrncnuté Áziou ako udon rezance či edamame, sparené sójové fazuľky, alebo mrkvovo-zázvorová polievka.

My sme pri svojom výbere pomixovali jedno aj druhé. Z polievok sme si vybrali Kurací vývar (3,90) a Mrkvovo-zázvorovú polievku s kokosovým mliekom a s chilli olejom (3,90). Kurací vývar bol štýlovo servírovaný v smaltovanom kastróliku, bohatý na rezance, zeleninu aj mäso. Mrkvovo-zázvorová polievka bola krémová, chuťovo lahodná a vyvážená, mierne pikantná, tak akurát. Bola celkom výdatná, aj sama stačí na zahnanie menšieho hladu napríklad mimo obeda.

Z hlavných jedál sme sa rozhodli pre klasiku – Vyprážaný oštiepok s parisienkami a domácou tatárkou (7,90), údená chuť syra dodala jedlu oproti klasickému syru šmrnc a aj domáca tatárka ju podčiarkla. Ako druhé hlavné jedlo sme si dali Fish and chips, vyprážanú tresku v tempure s domácimi hranolkami a aioli omáčkou (9,90). Jedlo bolo servírované tak ako sa patrí v novinách, resp. položené na nich, porcia bola veľká, aj väčší jedál by sa zasýtil. Ryba chrumkavá, vnútri šťavnatá, hranolky na povrchu chrumkavé, vnútri sypké, aioli omáčka pochutili sme si.

Z dezertov si získala slávu tunajšia parená buchta, ale keďže sme ju už niekoľko krát mali, dali sme si tentokrát Lávovú čokoládovú tortičku so slaným karamelom a šľahačkou (3,30). Bola pripravená predpisovo, chrumkavá kôrka a tekuté vnútro, slaný karamel ju chuťovo ozvláštnil, šľahačka zase trochu eliminovala sladkosť. Príjemná bodka za obedom, spolu so silným espressom.

Zhrnutie:

Plus: Chutné jedlo za sympatické ceny, príjemné prostredie

Mínus: Počas našej návštevy nijaké

© 2020 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel