Hodnotenie TRENDU

Von Roll

254
roll
ročník hodnotenia: 2012
Chopok Sever – Jasná Luková , Demänovská Dolina
0911 828 946
po 9.00 – 10.30, ut 9.00 – 10.30, st 9.00 – 10.30, št 9.00 – 10.30, pi 9.00 – 10.30, so 9.00 – 10.30, ne 9.00 – 10.30
medzinárodná
4
20
50
3cenová úroveň

Na Stubaiskom ľadovci v Rakúsku majú túto zimu novú atrakciu. Pri vrcholovej stanici lanovky vo výške 2 900 metrov urobili elegantnú reštauráciu, kde si vyrábajú vlastné cestoviny, v ponuke sú napríklad krevety a vyberané vína. Na Slovensku také vysoké kopce nemáme, elegantnú reštauráciu pri vrcholovej stanici lanovky nájdete však aj u nás.

Vo výške 1 670 metrov nad morom, pri hornej stanici lanovky z Jasnej na Lukovú pod Chopkom, je podnik s názvom Restaurant von Roll. Ožíva tu história, keďže súčasťou interiéru je zariadenie z niekdajšej lanovky. Ten pôsobí príjemným dojmom, ktorý dotvára kozub. Kombinácia modrej a hnedej farby mobiliára, dreva a kovu spolu pekne harmonizujú. Navyše podnik je členitý, takže poskytuje hosťom dosť súkromia, dokonca tu nájdete aj salónik.

Ako bonus má návštevník pri dobrom počasí krásny výhľad na okolité kopce. Podnik je otvorený počas prevádzky lanovky, možno si tu dať dokonca aj raňajky a vybrať si z niekoľkých druhov – napríklad liptovské či spišské. Dvakrát do týždňa robia na objednávku zážitkovú večeru – na štvorchodové menu vyvezú hostí hore ratrakom.

Z ponuky v menu sme vyskúšali cestoviny, pizzu, kačacie prsia na teplom fazuľkovom šaláte s cherry paradajkami a kešu orieškami a dezerty. Kačacie prsia (11 €) boli výborné, to isté sa dá povedať aj o pizze von Roll (9,50 €), ktorú nám pozorná obsluha priniesla tak, ako sme chceli, bez hríbov. Od Fettucinne con Fungi (8 €) sme si na základe opisu v jedálnom lístku sľubovali viac, cestoviny boli pripravené dobre, ale omáčka bola chuťovo nevýrazná.

Absolutórium si však zaslúžia dezerty. Créme brullée (3,50 €) bol dokonca jeden z najlepších, aké sme doteraz jedli. Zapekaná vanilková zmrzlina v mandľovom kabátiku s ovocnou omáčkou (4,50 €) nám tiež chutila, hoci menej ako prvý dezert, jej úprava na tanieri však zniesla najprísnejšie kritériá.

Za zmienku stojí aj vínny servis – hoci sme si dali len deci červeného vína, priniesli nám ho v malej karafe. Medzi vínami prevažujú vína od špičkových slovenských producentov, nájdete tu však aj jednu zo svetových ikon medzi červenými vínami – taliansku Bolgheri Sassicaia.

TIPY:

© 2012 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel