Hodnotenie TRENDU

Wellness Hotel Borovica – reštaurácia

187
Foto: Hotel Borovica
ročník hodnotenia: 2017
Štrbské Pleso 3, Štrbské Pleso
052/711 0500
Denne 7.00 – 22.00
regionálna, medzinárodná
Tomáš Lazoň
4cenová úroveň

Reštaurácia hotela Borovica je obľúbená najmä vďaka kvalitnej kuchyni a príjemnej atmosfére. Napĺňa filozofiu zdravého, kvalitného stravovania z lokálnych surovín aj vďaka precíznej práci šéfkuchára Tomáša Lazoňa, ktorý je držiteľom mnohých ocenení a certifikátov. Popri „polpenzijových“ ponukách, ktoré tu hostia najčastejšie využívajú, je skvelý výber i v ponuke a’la carte. Tá sa upravuje najmä sezónne, pričom zreteľom v kuchyni je využívať aj sezónne lesné plody. My sme navštívili hotel na konci jesene a vtedajšie jesenné menu bolo skutočným zážitkom.

Reštaurácia bola pred rokom rozšírená o zimnú záhradu, z ktorej je nádherný výhľad na okolitú prírodu, v lete ju zdobia zvonka aj farebné muškáty. Pozorná obsluha nás usadila k vzorne prestretému stolu a celý čas nám venovala patričnú pozornosť. Vedela čo ponúka a poradila nám aj pri výbere jedla. Výborným štartom do jedla bol tekvicový krém z pečených hokaido tekvíc s tekvicovým olejom a karamelizovanými tekvicovými jadrami (3,20 eur) a rovnako aj silný kohúti vývar s rezancami a chrumkavou zeleninou (2,90).

Najmä pre zahraničných turistov je pripravená aj vyberaná ponuka národných a krajových špecialít. Z nej sme ochutnali Pečené kačacie prsia s badiánom s karamelizovanou červenou kapustou a mastenými zemiakovými lokšami (13,50). Šťavnatý Jelení chrbát pečený v slanine s omáčkou z lesných šípok a portského vína podávaný na pučených zemiakoch s bylinkami (20,00) sme si vybrali z ponuky šéfkuchár odporúča z jesenného menu. Jedlá boli veľmi dobre pripravené, aranžované aj chutné. Šéfkuchár si dáva záležať na správnych kombináciách chutí.

Pre fanúšikov bezmäsitej stravy je na výber napríklad krémové rizoto s čerstvým cuketovým Julienne a parmezánom (7,00). Po športovaní a wellnese je príjemné si dopriať aj ľahký dezert ako napríklad Créme Brulée s karamelizovaným trstinovým cukrom (5,10) a bez výčitiek a Čokoládovú tortičku so zázvorom a citrónovým sorbetom (5,10).

Značne rozsiahla vínna karta ponúka množstvo zaujímavých vín. V chladiacich boxoch sa nachádzajú aj exkluzívne vína z Francúzska, Talianska, Rakúska. Ešte väčší dôraz je ale venovaný vínam od slovenských vinárstiev. Nájdete v nej aj trendy kvalitné a ekologické bio vína. Asi takto by mala vyzerať vínna karta, ktorá sa snaží predstaviť to najlepšie z tuzemského vinárstva.

 

TIPY:

© 2016 News and Media Holding