Aj v Prahe už je Vapiano, otvorili ho Slováci

Obľúbená sieť reštaurácií Vapiano, špecializovaná na taliansku kuchyňu otvorila svoju prvú reštauráciu v Prahe. Resp. otvorila ju slovenská gastroskupina Bencik Culinary Group Pavla Benčika, ktorý je partnerom siete, keďže jej prevádzky fungujú na príncípe franšízy.

470244
5.8.2017 / jh
Bencik Culinary Group

Pvá pražská reštaurácia Vapiano je v obchodnom centre Quadrio. Na ploche 640 m2 má 200 miest na sedenie a otvorené je každý deň od 11.00 do 23.00 hod. Autorom interiéru je milánsky architekt a dizajnér Matteo Thun, dominujú v ňom tlmené farby, drevený nábytok a živé rastliny.

Hoci názov Vapiano znie taliansky a sieť sa špecializuje sa na taliansku kuchyňu, vznikla v Nemecku – v Hamburgu v roku 2002. Svoj koncept nazvala Fresh Casual Dining a veľmi rýchlo sa ujal. Dnes má sieť 186 reštaurácií v 32 krajinách na 5 kontinentoch. Veľmi populárna je napríklad aj v Rakúsku, len vo Viedni je niekoľko prevádzok. Nedávno oznámila vstup na frankfurtskú burzu.

Koncept Vapiana je na veľkej miere založený na samoobslužnom systéme- jedlá sa pripravujú priamo pri pulte pred hosťom, ten si napríklad k cestovinám môže navoliť prísady a tak si jedlo sám dotvoriť. Len pizza, keďže jej upečenie trvá predsa len dlhšie, aby hosť nemusel stáť a čakať na ňu pri pulte, sa podáva tak, že hosť dostane k stolu majáčik. Ten ho zablikaním upozorní, že je jedlo hotové. Úspech konceptu je založený na fenoméne dostať kvalitné, čerstvo pripravené jedlo bez čakania na obsluhu a jesť v kultivovanom prostredí.

Aj prvá pražská reštaurácia sa podľa informácií siete teší veľkej pozornosti, za prvé tri dni ju navštívilo 2 000 ľudíP. Benčík má v Prahe otvoriť ešte jednu prevádzku Vapiano, je naplánovaná na jeseň tohto roka, v pláne je aj Vapiano v Bratislave.

Vapiano-Int-01Zdroj: Bencik Culinary Group

Tu Bencik Culinary Group zatiaľ najnovšie predstavila nový koncept stravovania, Obederia, ktorý môžu využívať zamestnanci spoločnosti Johnson Controls. Obederia nemá byť podľa informácií skupiny obyčajnou kantínou, má byť miestom, kde sa spája rýchlosť a jednoduchosť pracovného obeda s kvalitou a čerstvosťou dobrej reštaurácie. Okrem menu sa tu podávajú aj jedlá pripravené na objednávku. Je tu totiž časť Live Cooking, v ktorej kuchári pripravia jedlá podľa želania - čerstvé domáce cestoviny, pizzu priamo z pece, špeciality ázijskej kuchyne alebo chuťovky z grilu. Okrem toho je tu aj kaviareň s talianskym espressom a zákuskami, ktorá je otvorená hneď zrána..

Obederia je doposiaľ najväčšou prevádzkou gastronomickej spoločnosti Bencik Culinary Group. Má kapacitu až 420 miest na sedenie s celkovou rozlohou 1 100 m2a zatiaľ je dostupná len pre zamestnancov spoločnosti Johnson Controls. Projekt realizovalo architektonické štúdio Winwin a kreatívny koncept pochádza z dielne Pekne & Dobre, teda od Martina Bajaníka.

Obederia_1Zdroj: Bencik Culinary Group

© 2017 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)