Ako pritiahnuť v zime hostí do reštaurácií? Recept existuje

„Ochutnávať“ Slovensko malo tento rok chuť o niečo viac ľudí, ako minulý – na Zimný festival jedla, ktorý trval od 14. januára a skončil sa včera, prišlo takmer 8 700 záujemcov o kvalitnú gastronómiu.

504094
24.2.2020 / jh
ZFJ

Tí mali možnosť v 40-ke reštaurácií po celom Slovensku ochutnávať troj-, alebo štvorchodové festivalové menu.

Hostia si podľa organizátora festivalu Radoslava Nackina obľúbili minuloročnú novinku: víkendy venované vínu alebo champagne, ktoré sa striedali po celom Slovensku. Celkovo sa uskutočnili štyri vo vybraných 13 reštauráciách. Niektoré práve cez tieto víkendy dosahovali nárast rezervácii až o 60 %.

Úspešné boli podľa neho aj sprievodné akcie festivalu, ku ktorým patrila otváracia večera v reštaurácii Slávia v Košiciach a novinka: Jolly Jocker v podaní 3- chodového barového menu Mirror baru hotela Carlton a ich ikonických miešaných nápojov.

Festival prebieha vždy na prelome januára a februára, teda v čase, ktorý považuje väčšina reštaurácií za mimosezónu, takže je pre ne vítanou možnosťou, ako na špeciálne menu prilákať hostí.

ZFJ - Savoy, BratislavaZdroj: ZFJ

Majitelia reštaurácii mohli byť podľa organizátora s priebehom spokojní, počas festivalu sa zapojeným podnikom tržby zvýšili o približne o 15 % a v niektorých časových úsekoch až o 25 %.

„Prioritou festivalu zostáva aj naďalej rozvoj gastroturizmu a prezentácia najlepších reštaurácií a šéfkuchárov z celého Slovenska, edukácia návštevníkov o našich tradíciách a podpora regionálnych producentov potravín,” zhodnotil Radoslav Nackin.

Najnavštevovanejšie reštaurácie podľa krajov:

Bratislavský: Albrecht, Leberfinger, Fou Zoo

Trenčiansky: Afrodita Čereňany

Žilinský: Chateau Gbeľany

Trnavský: Villa Rosa, Dunajská Streda

Košický: Reštaurácia Slávia, VillaRegia

Normal 0 21 false false false SK X-NONE X-NONE

© 2020 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel