Ako sa kradne zamestnanec? Niekedy stačí aj 50 eur naviac

Hotelovú a reštauračnú scénu už dlho trápi nedostatok personálu. Považuje sa za najväčšiu brzdu rozvoja, ktorá nás napriek priaznivému rastu návštevnosti môže zraziť na kolená.

486744
Soňa Hudecová

Nedostatok ľudí sa skôr alebo neskôr môže prejaviť znižovaním kvality služieb a vrátiť nás do čias, keď turisti uprednostňovali iné destinácie ako Slovensko.

Ako hovorí riaditeľ bratislavského hotela Mama´s Dominik Eliáš, nedostatok zamestnancov na rôznych úsekoch sa rieši na každej porade: „Prevádzky si personál kradnú. Stačí ponúknuť o 50 eur viac a už sa pracovník posunie „o dom ďalej“. Mladí ľudia majú navyše neprimerané nároky – veľa peňazí za málo práce alebo za neodbornú prácu.“

Dočítajte celý článok s predplatným TRENDU

už od 94 centov / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Sektorové rebríčky, hospodárske výsledky firiem
  • Obmedzenie reklamy na TREND.sk

Odomknite článok cez SMS
s týždenným predplatným len za 1,90 €

Získajte prístup za pár sekúnd cez SMS objednaním týždenného predplatného TREND Digital s automatickou obnovou.

Viac informácií.

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel