Jaroslav Žídek presídlil do Grand Hotela River Park

Gastronómiu v hoteli plánuje viesť v priateľskej a rodinnej atmosfére a dôraz bude klásť na lokálne suroviny.

463202
13.2.2017 / jh
Grandhotel River Park

Po odchode z reštaurácie Albrecht rozprával šéfkuchár Jaroslav Žídek v rozhovore pre TREND aj o svojich ďalších plánoch, okrem iného aj o tom, že má  ponuky zo Slovenska, Česka a Maďarska.

Prijal tú slovenskú a začiatkom februára sa stal šéfkuchárom bratislavského hotela Grand Hotel River Park. Gastronómiu v hoteli plánuje viesť v priateľskej a rodinnej atmosfére a dôraz bude klásť na lokálne suroviny. Hostia v jeho novom menu nájdu niečo „staré aj nové, ale hlavne všetko dobré“.

„Som veľmi rád, že si pán Žídek vybral z viacerých ponúk práve tú našu a rozhodol sa obohatiť hotel svojimi dlhoročnými skúsenosťami. Pre náš gastro tím je to veľká česť a príležitosť naučiť sa od neho nové postupy a zručnosti,“ hovorí o spolupráci Branislav Kačkovič, riaditeľ Grand Hotela River Park.

J. Žídek vystriedal na poste šéfkuchára Igora Čehyho, ktorý viedol hotelovú reštauráciu Riverbank ako aj celkovú gastronómiu v hoteli od mája 2015. J. Žídek bude rovnako zodpovedný nielen za chod reštaurácie, ale aj za zostavovanie banketového menu a jedál na konferencie, súkromné party či svadby.

Gastronómia v hoteli bude podľa neho postavená na sezónnych surovinách. „Menu bude vždy obsahovať sezónne ingrediencie, ktoré odoberám od spoľahlivých lokálnych dodávateľov. Tak viem, že všetko bude vždy výbornej kvality,“ hovorí o svojich plánoch J. Žídek. Potraviny bude kupovať zo slovenských fariem, ale aj z blízkych európskych krajín.

Menu bude tvoriť podľa vlastného hesla: „Čo chutí mne, to môžem ponúknuť aj mojim hosťom a, naopak, čo mi nechutí, to nenavarím ani im.“ J. Žídek chce rozvíjať schopnosti ľudí v svojom tíme v reštaurácii a, ako hovorí, rád by tu vytvoril zázemie, kde bude osobne poznať svojich hostí. „Som rád, keď z kuchyne zájdem za ľuďmi a pozdravím ich v reštaurácii počas obeda či večere,“ dodáva. 

© 2017 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)