Michelin za guláš? Aj ten môže byť ikonické jedlo

Najvyššie gastronomické ocenenie – hviezdičky od Michelina možno dostať len za sofistikované kulinárske kreácie, ktoré rovnako spektakulárne vyzerajú aj na tanieri. Tento názor je všeobecne rozšírený – ale nesprávny.

488951
21.11.2018 / Jarmila Horváthová
Richard Gerényi

Ikonickým jedlom prvého Stredoerurópana, (v tomto prípade ženy) šéfkuchárky Szabiny Szulló, ktorá dostala toto v tomto regióne hviezdičku od Michelina, je totiž – maďarský guláš. Ten bol jedným z jej troch jedál, ktoré ponúkla hosťom v rámci na Slovensku jedinečného projektu Lady Chef, ktorý organizuje popradská reštaurácia Vino & Tapas.

Sz. Szulĺó bola druhým hosťom projektu, ktorého ambíciou je ukázať, aj to, že ženy v kuchyni môžu byť rovnako úspešné ako ich mužskí kolegovia a tiež prispieť k napredovaniu slovenskej gastronómie.

Dočítajte celý článok s predplatným TRENDU

už od 94 centov / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Sektorové rebríčky, hospodárske výsledky firiem
  • Obmedzenie reklamy na TREND.sk

Odomknite článok cez SMS
s týždenným predplatným len za 1,90 €

Získajte prístup za pár sekúnd cez SMS objednaním týždenného predplatného TREND Digital s automatickou obnovou.

Viac informácií.

© 2018 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel