Na Dunaji pribudla nová reštaurácia

Pod knajpou si človek môže predstaviť čokoľvek, dnes už našťastie tento názov nepatrí len podnikom, ktoré nemajú atmosféru a čistotu „tretej cenovej“. Jednou z takých „krčiem“ je aj nedávno otvorená Knajpa na Dunaji, ktorá sa nachádza neďaleko mosta Apollo.

469708
25.7.2017 / jh
Knajpa

Reštaurácií na lodi máme už v Bratislave niekoľko, ale toto je jediná, kde si možno odparkovať svoje malé plavidlo priamo pred reštauráciou. Nie je to však priestor určený len pre vodákov, prísť možno aj pešo, bicyklom či autom. Kuchyňa stavila na overenú klasiku jedál starej Bratislavy, Viedne a Budapešti. Aby zbytočne nevytvárali polemiky, jednoducho varia rakúsko-uhorsky. Takže tu možno ochutnať napríklad maďarské halázslé, viedenský rezeň ale aj grilovaný oštiepok. Dominantou kuchyne sú však pečené a údené sladkovodné ryby z rybníkov neďalekého eko rybárstva v Stupave.

Malú udiareň majú priamo „na palube“ a neboja sa ponúkať ako dezert aj údený ananás. Bez kuracieho mäsa by sme si reštauráciu zrejeme v našom okolí vedeli ťažko predstaviť. V Knajpe stavili na veľký gril, kde sa mäsko pečie v celku. Nápojový lístok tvoria nápoje overených globálnych značiek, ale tiež čapované pivo Plzeň, ktorá je  v tankoch priamo na lodi.

© 2017 News and Media Holding