Na Dunaji sa stretla kuchárska elita

Najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov, someliéra, resp. someliérku a vinárstvo vyhlásil koncom júna Gurmán na Slovensku. Tento rok sa slovenská šéfkuchárska špička zišla na rieke Dunaj, v River Clube.

496293
Foto: UFO

Najlepšou prémiovou reštauráciou roku 2019 sa stalo bratislavské UFO watch taste groove, najlepšou hotelovou reštauráciou reštaurácia Sisi hotela Lomnica v Tatranskej Lomnici a spod Tatier je aj najlepšia tematická reštaurácia roka 2019 – Gašperov Mlyn z Batizoviec. Slavomíra Raškovič z tejto reštaurácie získala aj titul Someliér roka 2019, ktorý v spolupráci s Gurmánom na Slovensku udeľuje Asociácia someliérov SR. Titul Vinárstvo roka, ktorý udeľuje Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku získalo Chateau Topoľčianky.

Sissi interiérZdroj: Lomnica

Najpohostinnejšou reštauráciou sa stala Afrodita z Čerenian. V šéfkuchárskych kategóriách bol ocenený šéfkuchár reštaurácie Zore v Košiciach Jozef Hromják, ktorý získal ocenenie Grand Prix za prínos k slovenskej gastronómii. Na ocenenie ho nominoval Slovenský zväz kuchárov a cukrárov.

Najlepším šéfkuchárom roku 2019 sa stal Tomáš Lysý, šéfkuchár bratislavského food baru Iasai. Tento podnik bol aj jediným nováčikom medzi reštauráciami, ktoré Gurmán na Slovensku ohodnocuje špeciálnym ocenením  - vidličkou. Iasai sa tak zaradil medzi podniky s jednou vidličkou, tých je na Slovensku aktuálne osem. Ďalších päť podnikov má vidličky dve.

© 2019 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel