Najlepší európsky Kempinski je na Slovensku

Keď pred desiatimi rokmi, v máji 2009 otvárali prvý sieťový päťhviezdičkový hotel na Slovensku, Grand Hotel Kempinski High Tatras, bola to veľká sláva, ale zároveň sa ozývali aj pochybovači.

494767
16.5.2019 / Jarmila Horváthová
Kempinski

Či Kempinski na Slovensku bude schopný dosiahnuť taký štandard a kvalitu služieb ako iné hotely tejto siete v zahraničí.  Tieto hlasy však rýchlo stíchli, alebo hotel už od svojho otvorenia medzinárodný 5-hviezdičkový štandard zaviedol a striktne sa ho drží. Od svojho otvorenia je pravidelne hodnotený aj ako najlepší hotel na Slovensku podľa TREND TOP reštaurácie a hotely.

A nielen na Slovensku – tatranský Kempinski dosiahol za rok 2018 aj ďalšie, oveľa významnejšie prvenstvo. V hodnotení kvality v rámci celej siete Kempinski sa umiestnil na 5. mieste na svete, ako najlepší európsky hotel. Lepšie boli len tri hotely Kempinski v Číne a slávny Emirates Palace v Abú Zabí. Rebríček sa zostavoval na základe dvoch auditov a mystery shoppingov spoločnosti PwC, hodnotení spokojnosti hostí (Kempinski Guest Surveys) a tzv. Competitor Quality Index.

Zdroj: Foto: Kempinski

Hostia zo 120 krajín

Hotel otvoril svoje brány pre hostí 7. mája 2009. Predtým prešiel náročnou rekonštrukciou trvajúcou viac ako štyri roky. Viedol ju architekt Peter Černo, ktorý spolu s jeho tímom použil pri rekonštrukcii pôvodné farby a materiály, aby bol historický objekt obnovený čo najvernejšie. Zachovalo sa tak vyše sedemdesiat pôvodných prvkov akými sú napr. schodiská, balkóny a farebnosť omietok.

Za desať rokov privítal 370-tisíc hostí zo 120 krajín, zaujímavosťou je, že najdlhší pobyt hosťa trval 28 dní a najvernejší hosť si tu objednal pobyt viac než 80-krát. Súčasná riaditeľka hotela Kathrin Noll pôsobí v hoteli už deväť rokov, čo tiež nie je v sieťových hoteloch bežné.

Desiate výročie otvorenia hotel oslávil slávnostným galavečerom, súčasťou ktorého bolo Aperitif Menu, ktoré pripravil šéfkuchár Matthias Schmidberger z Grand Hotela des Bains Kempinski St. Moritz, reštaurácie, ktorá sa pýši michelinskou hviezdou. O slávnostné večerné 5-chodové menu sa postaral šéfkuchár Grand Restaurant Miroslav Zamiška so svojím tímom.

Kempinski - nanuk z foie grasZdroj: Jarmila Horváthová

Hostia mohli ochutnať kulinárske špeciality ako cesnakovo-vanilkovú zmrzlinu, nanuk z kačacej foie gras a marinovanú divinu. Ako dezert im tím pripravil koláč z lesného ihličia s bielymi jahodami. Nechýbala ani narodeninová torta.

Podujatia aj pre ľudí „zvonku“

Hotel počas celého mája pripravil na počesť 10. výročia otvorenia aj viacero podujatí. V sále Kriváň je aj pre verejnosť výstava obrazov „Šepot kvetov“ maliarky Júlie Haluzovej, ktorá je autorkou diela „Sedem žltých tulipánov“, umiestneného nad schodiskom hotela.

Počas minulého víkendu pripravil hosťujúci šéfkuchár Matthias Schmidberger z Grand Hotela des Bains Kempinski St. Moritz 5-chodovú degustačnú večeru. Hostia mohli ochutnať japonskú rybu hamachi, homára, či kačaciu foie gras.

Kempinski - Šéfkuchár Grand Hotela des Bains Kempinski St. Moritz Matthias Schmidberger (1)Zdroj: Kempinski

Pokračovaním hviezdnych koncertov v hoteli bude aj špeciálne na 10. narodeniny pripravený koncert hudobných legiend v sobotu 18. mája. Spolu na jednom pódiu vystúpia slovenské hudobné legendy Beáta Dubasová, Vašo Patejdl, Ján Lehotský a Pavol Hammel. Dnes v hotelovom lobby vystúpia aj študenti z košického Konzervatória Jozefa Adamoviča v rámci projektu podpory umenia Kempinski Concertini.

Štvrtý májový víkend bude patriť histórii. Súčasťou osláv je prehliadka hotela s výkladom pre verejnosť, výstava fotografií a prednášky o histórii Štrbského plesa a Grand Hotela Kempinski High Tatras. Oslavy 10. výročia hotel ukončí tradičným víkendom pre deti na konci mája.

© 2019 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel