Nielen gastronómia vie byť zážitková

Ak si objednáte niekde koktail, očakávate v prvom rade zážitok chuťový, prípadne zrakový. V Mirror cocktail bare, ktorý otvorili nedávno v bratislavskom hoteli Radisson Blu Carlton majú vyššie ambície.

494847
19.5.2019 / jh
Mirror Cocktail Bar

Koktaily, ktoré tu pripravujú majú byť, a ako sme sa presvedčili aj sú, zábavkou pre všetky zmysly. Z niektorých sa dymí, či parí, pri iných dokonca cítite vône pri koktailoch nevídané, napríklad vôňu lesa po daždi. Aj to je súčasťou konceptu zážitkových koktail barov. Bratislavský hotel je prvým na Slovensku, ktorý sa odvážil vytvoriť takýto bar priamo v hoteli. Doteraz boli takého bary skôr pri reštauráciách, alebo samostatné.

Dušou najnovšieho prírastku na slovenskej barovej scéne je jeden z najlepších slovenských barmanov Peter Marcina. Predtým než prišiel do Mirror cocktail baru pracoval v najlepších slovenských reštauráciách, známom Skybare a skúsenosti získaval aj v Singapúre, ktorý je mekkou špičkového bartendingu.  S barom má smelé zámery, má ambície ho dostať aj na medzinárodnú barovú scénu.

Mirror Bar - interiérZdroj: Mirror Cocktail Bar

Koktailové menu je rozdelené na celodenné (Classy) a večerné (Art & Nature) koktaily, pričom tieto sú signature , teda „vlajkovými koktailami“ baru. So slovom Nature v podtitule časti koktailov korešponduje aj interiér, prevládajú zelené a vôbec prírodné tóny vrátane stromu uprostred baru. Interiér s vysokými kreslami je uspôsobený tak, aby mali hostia pri stoloch súkromie, aj keď je bar plný. Pri zariaďovaní  baru hrali veľkú úlohu aj  slovenskí umelci, remeselníci a firmy, ktorí sú tu bohato zastúpení -  od pohárov, cez keramiku až po botanické aranžmány a vône, ktoré sú súčasťou niektorých koktailov.  

© 2019 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel