Oscary boli tento rok iné. Aj v gastronómii

Časy sa menia, kým pred rokmi bola záverečná párty po udeľovaní Oscarov v znamení kvalitných steakov, postupne až polovicu ponuky začali tvoriť vegetariánske jedlá.

503675
10.2.2020 / jh
FB WolfgangPuckCatering

Tento rok išli organizátori ešte ďalej - až 70 percent z toho čo sa na párty v dnešnú noc podávalo, boli vegánske jedlá, spolu si mohli hostia vybrať zo 40-tich druhov.

Rakúšan Wolfgang Puck, ktorý má catering záverečného bálu na starosti už 26. krát, pripravil napríklad sladké zemiaky s mätovo-koriandrovou omáčkou, domáce hranolky, zeleninový kuskus s baklažánmi, niekoľko druhov cestovín, domáce tofu aj vegánsky syr či ravioly z tmavej čokolády a yuzu. Oscary tak idú v stopách tohtoročných Zlatých glóbusov, kde bol záverečný raut úplne bez živočíšnych produktov.

Vegánske menu na Oscaroch - jarné rolkyZdroj: FB WolfgangPuckCatering

Vegánskym oscarovým menu sa Wolfgang Puck trafil do chuti mnohých hviezd, napríklad čerstvý držiteľ ocenenia za najlepší mužský výkon Joaquin Phoenix je vegán. Ako sa šéfkuchár nedávno vyjadril pre nemeckú agentúru dpa, Leonardovi di Capriovi zase veľmi chutila pizza, ktorú mu W. Puck pripravil  len so zeleninovým obložením.

Vo filmovej brandži je síce vegánsky raut novinkou, nie však vegetariánsky. Raut po odovzdávaní Českých levov bol dlhé roky, keď ho organizoval vegetarián Petr Vachler, vegetariánsky. Dávno predtým ako sa začalo hovoriť o vplyve živočíšnej výroby na svetovú klímu.

© 2020 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel