Otvoriť si vlastný podnik môže byť aj cesta do pekla

Otvoriť si vlastnú kaviareň, bistro, reštauráciu či bar láka stále dosť ľudí – i takých, ktorí predtým v tejto oblasti nepôsobili a nemajú skúsenosti – a často ilúziu vystrieda dezilúzia a podnikateľský zámer skončí neslávne.

498599
13.9.2019 / jh
Gastrolove

Aj to bol dôvod, prečo v roku 2018 vydala Simona Budinská, zakladateľka portálu Kavickari.sk, knihu Gastrolove, o ktorej hovorí ako o (ne)učebnici pre ľudí, ktorí začínajú podnikať v gastronómii  a v ktorej na otázky, ktoré by ich mohli (mali) zaujímať, odpovedajú skúsení odborníci z praxe.

Okrem začínajúcich podnikateľov je kniha určená tiež študentom hotelových škôl, ale aj milovníkom kávy či dobrého jedla, ktorých podnikanie v gastre „len“ zaujíma. Uvedenie knihy na trh sprevádzal minulý rok nultý ročník (ne)konferencie Gastrolove.

(Ne) učebnica GastroloveZdroj: Gastrolove

Naň budúci týždeň nadviaže prvý ročník, ktorý sa ale bude konať v Trnave 19. septembra v Synagóge pod záštitou trnavského župana Jozefa Viskupiča.

Opäť pôjde o viac neformálnu ako formálnu akciu, rozprávať sa bude o káve, zostavovaní vínneho lístka, etikete v gastronómii, vybavení kuchýň, marketingu, cenotvorbe, krízovom manažmente aj o najväčšom probléme súčasných reštaurácií, o zamestnancoch.

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel