Pod Tatrami otvorili pub pre vyše 400 ľudí

Boom pivovarských reštaurácii stále trvá a neobišiel ani Poprad. Nedávno tu v skúšobnej prevádzke otvorili Mamut Pub Poprad. Oficiálny štart sa chystá na september.

497446
8.8.2019 / jh
Jarmila Horváthová

Meno v tomto prípade naozaj vystihuje veľkosť podniku. Jeho kapacita je totiž až 430 miest. Reštauráciu prevádzkuje spoločnosť Folks, ktorej spolumajiteľom je mediálne známy šéfkuchár Tomáš Tejbus – po fine dinningu, food trucku, malom bistre je toto ďalší segment, kde so svojím spoločníkom vo Folks Jurajom Puzderom vstúpili. 

T. Tejbus je Executive chefom prevádzky a na jedálnom lístku to vidno. Okrem klasickej ponuky, aká v týchto reštauráciách je, sme v jedálnom lístku našli aj napríklad vegetariánsky tatarák, restovanú husaciu pečeň či avokádový chlieb. Na výbere surovín si dávajú podľa T. Tejbusa záležať, majú aj široké možnosti odberu lokálnych surovín.

Mamut v PopradeZdroj: Jarmila Horváthová

V súčasnosti majú 14 druhov piva, ale pripravujú aj rotujúci výčap, ktorý bude ponúkať ďalšie štyri druhy remeselného piva, ktoré sa budú obmieňať v rámci sezónnosti a ponuky lokálnych pivovarov.

Interiér je zariadený v štýle športových pohostinských zariadení s veľkými obrazovkami nad barom, dominuje drevo, tehla, čalúnené sedenie, spestrujú ho rôzne artefakty, vrátane veteránu priamo vnútri.

Bonusom je určite terasa s výhľadom na Vysoké Tatry a na poschodí sú aj konferenčné priestory. Pub je prvou časťou projektu, do konca roka k nej má pribudnúť 3-hviezdičkový hotel.

„Do Mamuta chceme postupne vdýchnuť aj kúsok kultúry a pripravujeme rôzne koncerty, talkshow a ďalšie tematické eventy. Našou ambíciou je byť vyhľadávaným miestom aj vďaka chutnému jedlu za rozumné peniaze, nielen ponuke piva a nápojov,“ hovorí o zámeroch podniku T. Tejbus.

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel