Podniky, kde neviete, na čo skôr pozerať

Užívať si chutné jedlo a pritom sledovať podmorský život, ktorý je doslova na dosah ruky – svet pod vodou je asi tým najatraktívnejším, alebo rozhodne jedným z najatraktívnejších prostredí, kde sa môžu gastronomické prevádzky nachádzať.

501117
18.11.2019 / jh
Kempinski

Niektoré sú priamo pod morskou hladinou, k niektorým, napríklad k reštaurácii Subsix na Maldivách sa dá dostať len loďou, iné sú v obrovských akváriách. Tých, ktoré sú pod hladinou mora po celom naozaj nie je veľa – na ich spočítanie stačia prsty dvoch rúk. K reštauráciám v obrovských akváriách, minulý týždeň pribudla ďalšia – prvá reštaurácia tohto druhu na obľúbenom dovolenkovom ostrove – Bali.

Otvorili ju v hoteli Apurva Kempinski Bali a má priliehavý názov – Koral Aquarium restaurant. Má kapacitu 80 osôb a menu je inšpirované indonézskou pobrežnou kuchyňou, dominujú lokálne ryby a morské živočíchy. Čerstvými lokálnymi surovinami sú inšpirované aj miešané nápoje, ktoré tu pripravujú. Okrem klasického výberu z a la carte si možno objednať aj štvorchodové degustačné menu a tiež ho možno párovať aj s vínom.

Reštaurácia v akváriu, Bali (2)Zdroj: Kempinski

Väčšina reštaurácií pod morskou hladinou sa nachádza tam, kde je bohatý podmorský život, napríklad na Maldivách sú hneď tri. Kto chce jesť pod morskou hladinou, ale nemusí cestovať až tak ďaleko.

V marci otvorili v Spangereid v južnom Nórsku reštauráciu Under, ktorá sa nachádza 5 metrov pod morskou hladinou a je jediným podnikom tohto druhu v Európe. Jej kapacita je 100 hostí, čo z nej robí najväčšiu reštauráciu pod vodnou hladinou na svete, na večere ale berú len 40 hostí. Len farebné korálové rybičky okolo neplávajú.

© 2019 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel