Diskusia (12reakcií)

  • 10.8.2017 / @@@ / Reagovať

    nedostatok zamestnancov maju len ti čo maju zle pracovne podmienky ....mnohi manažeri ale nechcu zlepšovať pracovne podmienky radšej vyplakavaju v mediach o nedostatku zamestnancov ....ale to je tak ked 27 rokov si manažeri na slovensku mysleli že zamestnanci su len otroci ktory im maju služiť a dnes sa im to pekne vratilo spať ....takže nariekajte dalej neschopny manažeri :P

  • 10.8.2017 / OliWer1 / Reagovať

    Trojzavináč, dĺžne sa už asi nenaučíš písať, ale s ypsilonmi by si to nemal vzdávať.

    • 10.8.2017 / scribe / Reagovať

      +

    • 10.8.2017 / @@@ / Reagovať

      tak moje prispevky nečitaj ....nikto ťa nenuti :P

  • 10.8.2017 / sunkaster1 / Reagovať

    chapem to spravne, ze "restaurateri a hotelieri" sa stazuju, ze trh a mzdove ohodnotenie casnikov a kucharov je zdeformovane, pretoze im "restaurateri a hotelieri" vyplacaju cast penazi na ruku. kdeze sa to len stala chyba?

  • 11.8.2017 / od A do Z / Reagovať

    Platiť mzdy a všetko dať na pásku pri fluktuácii má zmysel? To sa musí stať podnikateľovou stratégiou.U nás to ale ide z tuha,kapitalizmus sa budoval privatizáciou.

  • 11.8.2017 / kira1 / Reagovať

    ... keď na Magio pláži v Bratislave slečna servírka do vás skočí, že ste mali skôr povedať ako budete platiť, či kartou alebo v hotovosti a dokonca chodila po parketách nie po piesku. Nezaškodí spýtať sa: ako budete platiť? Bola som tam prvý raz a toto .. takže aj o tomto to je.

  • 11.8.2017 / Marián Medvecký / Reagovať

    Problém nie je v gastronómii, problém je, že väčšina ĺudí na slovensku NA TO nemá eurá navyše...Slováci nie sú naučený chodiť do reštaurácie chýba tu ten zvyk ako je to napr. vo francii. To, že sú v hoteliérstve a gastronómii malé platy zato je na vine ŠTÁT. Toto odvetvie nemá žiadné úľavy na nič!Pritom vytvára multiplikačný efekt na všetký odvetvia: poľnohospodárstvo, priemysel ( stolár, murár, výrobný pracovníci, a pod.) Ak sa platy nezvýšia zostanú fungovať iba rodinné podniky a tie sa budú trápiť ako doteraz...

    • 15.8.2017 / salamoon / Reagovať

      keby si za komunistov otvoril u nas dedine odkial pochadzam dalsiu krcmu aj s kuchynou, tak sa bez problemov uzivi aj tá.. dnes tam vacsina ludi zaraba malo alebo nema job, starne, spolocensky zivot upadol, omladina sa nerodi a ta narodena vystahuva prec a tak ledva preziva ta povodna.. je to primarne v tom co vravis, v dostatocnom pocte kupyschopnej masy, ktorej cosi ostane na minutie aj po zaplateni mandatornych vydavkov..

  • 11.8.2017 / ivko07 / Reagovať

    a ešte ste zabudli na ten detailík, že všetky štáty okolo nás majú na tieto služby dph podstatne menej ako slovenských 20%. Takže zamestnancom a majiteľom tu uberá aj štát, a rovnako je to aj s odvodmi... len pre úplnosť, aby sa nenadávalo len na podnikateľov...(a čašníkov)

  • 11.8.2017 / Jirko / Reagovať

    mať trvalé zamestnanie v reštauráciach je problém využívajú prácu na dohodu a po tom zamestnaného vyhodia. Príjmy v SK sú almužny a nie na reštauračné stravovanie. Štát vy mal uzákoniť % na maržu konečne sa zbaviť výrazu primeraný zisk 3% je nic a 60% marža je primerané a kupujúci na to automaticky nemá, ide o predaj tovaru a služieb všeobecne.

  • 16.8.2017 / Tomas Chudjak / Reagovať

    Pozrime sa na to vseobecne. Tak majitel da cez milion eur za hotel, inzerciu za 100 tisic, ale cloveku, ktory riesi prvy kontakt a denno denne problemy so zakaznikmi na recepcii, v lepsom pripade 770 eur v hrubom, v horsom minimalku...