TREND vyhlásil najlepšie reštaurácie, hotely a penzióny 2017

Ak sa chce hosť na Slovensku najesť v tých najlepších reštauráciách, najširší výber má v Bratislave, ak chce spať v najlepších hoteloch, tie sú rozosiate po celom Slovensku.

464433
17.3.2017 / Jarmila Horváthová
Milan David

Vyplýva to z pohľadu na rebríčky TREND TOP Reštaurácie a hotely 2017, ktoré zverejnil dnes portál restauracie.etrend.sk. Najúspešnejšie reštaurácie, hotely, penzióny, ale aj somelierov a šéfkuchárov ocenil TREND už 15-ty krát vo štvrtok na galavečere v rámci konferencie TREND Top Horeca Manažment, ktorá sa konala v hoteli Partizán na Táloch.

Hodnotilo sa 20 bodovou stupnicou (takú používa aj druhý najznámejší bedeker na svete, francúzsky Gault Millau). Hodnotitelia TREND-u kládli u reštaurácií najväčší dôraz samozrejme na kvalitu jedla a servisu, ale dôležité bolo napríklad aj ako podnik sleduje trendy v gastronómii a tiež prostredie v akom hosť stoluje. Najviac, 18,5 boda a najvyšší počet hviezdičiek, päť, dostalo päť reštaurácií – štyri bratislavské a jedna „z vidieka“.

Z Bratislavy to boli Fou Zoo, UFO watch.taste. groove, Liviano a River Bank (ešte pod vedením Igora Čehyho, od 1. 2. ho tu vystriedal Jaroslav Žídek) a k nim pribudla Afrodita v Čereňanoch Mariána Fila. V rebríčkoch na restauracie.etrend.sk sú podniky zoradené podľa bodov a hviezdičiek a tie, ktoré majú rovnaký počet sú zoradené v rámci jedného bodu podľa abecedy. Rovnako je to aj v rebríčkoch hotelov.

Ocenení zástupcovia najlepších reštaurácií SlovenskaZdroj: Milan David

Pri hoteloch sa kládol najväčší dôraz na vybavenie – to znamená kvalitu zariadenia a štýl hotelových izieb, verejných hotelových priestorov, možností relaxu v hoteli aj v jeho areáli, ale tiež ako informuje o tom, čo sa dá robiť v okolí. No a samozrejme na kvalitu servisu, ktorý hosťom poskytuje – od pohodlného objednania až po veci, či personál hostí na chodbách zdraví.

Z hotelov dostali najviac bodov, 18,5, tie, ktoré vyhrali aj minulý rok – päťhviezdičkové Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese a Amade Chateau vo Vrakúni (na titulnej fotografii je zľava riaditeľka hotela Amade Chateau Agáta Farkašová a šéfka marketingu a sales Grand Hotel Kempinski High Tatras Alena Spišiaková).

Víťaz v kategórii penziónov má tiež to isté meno ako rok predtým – Wellness Penzión Strachan. Okrem najlepších stravovacích a ubytovacích zariadení TREND ocenil aj 20 najlepších šéfkuchárov, 10 somelierov, a ďalšie reštaurácie ako Tip Trendu, kde ide o podniky, ktoré síce nemusia byť úplne slovenská špička, ale sú obľúbené a Reštauráciu pána Šéfkuchára, kde sa ocenenie dáva podniku, kde je šéfkuchár aj majiteľom, resp. ide o rodinný podnik so šéfkuchárom-majiteľom, či spolumajiteľom.

Ocenení - najelpšie penzióny SlovenskaZdroj: Milan David

Projekt TREND TOP Reštaurácie a hotely má 15-ročnú históriu a ide o jediný koncept na Slovensku, kde hodnotia zároveň stravovacie aj ubytovacie zariadenia po celej krajine nezávislí hodnotitelia. Hodnotiace návštevy sa robia vždy od mája do februára ďalšieho roku formou mystery shoppingu. Vyvrcholia vždy slávnostným vyhlásením výsledkov na konferencii TREND Horeca Manažment, ktorá sa koná vždy v marci. Články z hodnotení uverejňuje celý rok portál www.restauracie.etrend.sk.

Do hodnotenia TREND zaraďuje v súlade s názvom projektu len slovenské špičkové, teda TOP zariadenia. V ročníku 2016/2017 bolo do projektu zaradených navštívených a hodnotených niečo vyše 200 ubytovacích a stravovacích zariadení.

Tip Trendu 2017

Tarpan, Bratislava

Brasserie La Marine, Bratislava

Restaurant 70. Ostrov pri Piešťanoch

Reštaurácia hotela Lesná, Stará Lesná

Reštaurácia Pána šéfkuchára 2017

Víno & Tapas, Poprad – Spišská Sobota

Trend Top šéfkuchári 2017

Peter Ďurčo, Top Restaurant, Žilina

Zoran Jovanovič, Kogo a D Steauhouse, Bratislava

Igor Čehy, Bratislava

Jozef Masarovič, Ufo watch. taste. groove, Bratislava

Gabriel Kocák, Hotel Lomnica, Tatranská Lomnica,

Michal Konrád, Fou Zoo, Bratislava

Peter Kulhány, Bistro Smartfood, Banská Bystrica

Jozef Breza, Gašperov mlyn, Batizovce

Tomáš Tejbus, Grand Restaurant Kempinski, Štrbské Pleso

Erik Volko, Bistro Chef. Zvolen

Martin Miklošík, Liviano, Bratislava

Jozef Riska, Savoy Restaurant, Bratislava

Imre Bindics, Amade Chateau Vrakúň a Villa Rosa, Dunajská Streda

Zuzana Sisáková, Víno & Tapas, Poprad

Tomáš Opletal, Brasserie Anjou, Bratislava

Branislav Valachovič, Pavúk  Wine Restaurant

Michal Škorec, Diva Restaurant pri Synagóge, Trenčín

Marián Filo, Afrodita, Čereňany

Braňo Križan, Hotel Matyšák, Bratislava

Lukáš Hesko, Fach, Bratislava

Trend Top somelieri 2017                               

Slavomíra Raškovič, Gašperov Mlyn, Batizovce

Matúš Hamara, Grand Restaurant, Kempinski, Štrbské Pleso

Peter Majerník, Café Ristorante Kogo, Bratislava

Tomáš Šajgal, Fou Zoo, Bratislava 

Miroslav Lipták, Hotel Lesná, Stará Lesná,

Tomáš Vyšvader, Pavúk Wine Restaurant, Modra

Attila Kovács, Amade Chateau, Vrakúň

Martin Hirkala, Afrodita Čereňany

Stanislav Mačor, Hotel Turiec, Martin

Rastislav Mudrák, Hotel Borovica, Štrbské Pleso,

© 2017 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)