Niektoré chyžné odporúčajú: Do hotela si berte vlastný uterák

V 80-tych rokoch, keď školopovinná mládež chodila povinne na brigády do rôznych konzervární, mnohí hovorili, že prestali jesť priemyselne robené kompóty, pretlaky, nátierky – lebo videli, ako sa vyrábajú.

494451
5.5.2019 / jh
Flickr

Teraz sa zase z času na čas v rôznych médiách objavujú články zo zákulisia niektorých profesií, v  ktorých sa dočítate, že napríklad letušky by nikdy nepili v lietadlách čaj, alebo kávu a podobne.

Niečo zo zákulisia svojej práce prezradia občas – samozrejme anonymne, aj hotelové chyžné. Jedna z nich pre nemecký magazín Focus.de povedala, že si vždy nosí do hotelov vlastný uterák. Dôvod – niektoré jej kolegyne vraj uterákmi pre hostí čistia armatúry a potom ich zavesia na svoje miesto.

Tiež niektorých častí hotelovej izby sa podľa nej chyžné dotknú málokedy – napríklad televíznych ovládačov, rámov okien, zrkadiel v kúpeľni. Od inej zamestnankyne hotela  sme sa zase my dozvedeli, že nikdy v hotelovej izbe nepoužije pohár, ktorý by si predtým neumyla.

Hotelové uterákyZdroj: Flickr

A do tretice – hotelový manažér, ktorý mal na starosti bezpečnosť v jednom veľkom hoteli hovorí, že pri krátkych pobytoch vôbec nedá chyžným šancu, aby mu do izby vkročili – celý pobyt má na dverách zavesenú visačku nerušiť.

Všetko to, čo chyžné pri upratovaní hotelových izieb zanedbajú, ale nemusí ísť na vrub ich nedbanlivosti – na precízne upratanie izby im totiž často nezostáva čas. Chyžná pre spomínaný nemecký magazín konštatovala, že na upratanie izby hosťa, ktorý je na pobyte, majú 10 minút, na upratanie izby po odchádzajúcom hosťovi a prípravu pre nových hostí 15 až 20 minút.  

© 2019 News and Media Holding

Nájdi reštauráciu alebo hotel