Zážitková gastronómia nemusí byť výsadou veľkých miest

Aj v malom meste sa môžu diať veľké veci a týka sa to aj gastronómie. Tak sa v spišskonovoveskej reštaurácii Zlatá pivnička rozhodli ukázať, že zážitková gastronómia nemusí byť výsadou nóbl hotelov či drahých reštaurácií veľkých miest.

499565
5.10.2019 / jh
Pivnička

Majitelia reštaurácie Andrea Franková a Peter Kováč síce nie sú vyučení v odbore, o to s väčším zanietením ale Zlatú pivničku vedú a stávajú sa z nich majstri svojho remesla. Svedčí o tom aj výroba domácich zákuskov a dezertov bez použitia múky a lacných náhrad.

Spolu so šéfkuchárom Braňom Michalčíkom sa rozhodli prostredníctvom tematických večerov ľuďom ukázať, ako všetci spolu vnímajú modernú zážitkovú gastronómiu.

Ako prvý zorganizovali Mediteránsky večer, kde prezentovali stredomorskú, ale najmä taliansku kuchyňu spolu s talianskymi vínami, ktoré predstavoval someliér Branislav Solár.

Pivnička 3Zdroj: Pivnička

V šesťchodovom degustačnom menu mohli hostia ochutnať napríklad ako predjedlo Vitello Tonato, potom krémovú paradajkovú polievku či sépiové rizoto. Na večeri sa zúčastnili približne dva tucty hostí, ktorí podľa organizátorov nešetrili chválou nielen na jedlo, ale celkový nápad a atmosféru.

Reštaurácia  chce v spolupráci so šéfkuchárom Branislavom Michalčíkom v prezentácii zážitkovej gastronómie pokračovať a ukázať tak verejnosti, že vrcholom gastronómie už dávno nie sú minútkové jedlá a jedlo sa dá prezentovať aj inak ako na klasickom tanieri.

© 2019 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel