Zimný festival jedla bude až na 40 miestach

Niekoľkými novinkami odštartoval ôsmy Zimný festival jedla. Vždy od polovice januára do konca februára sa koná v reštauráciách po celom Slovensku.

502938
17.1.2020 / jh
ZFJ

Otváracia večera prvý raz nebola v Bratislave, ale v košickej kaviarni Slávia. Zo 40 reštaurácií, ktoré sa do festivalu tento rok zapojili, je desať nováčikov.

Premiérovo si možno kúpiť nielen reštauračné degustačné menu, ale aj koktejové v prestížnom Mirror bare hotela Carlton v Bratislave. Skladá sa z dvoch ikonických miešaných drinkov a welcome drinku.

Medzi zúčastnenými reštauráciami je aj tento rok najviac zastúpený Bratislavský kraj so 16 reštauráciami a Košický kraj s ôsmimi. Festivalové menu má aj tento rok tri jedlá na témy Naše ikonické jedlo, Kuchárová voľba a Chute regiónov. Konkrétnu náplň im dá každá reštaurácia podľa svojej fantázie.

ZFJ - nostalgie-spiska-nova-vesZdroj: ZFJ

V ponuke bude napríklad Kapustové velouté – kapusta, smotana, šedý fenikel, Jahňací hrebienok, ravioly plnené chrenovým mouse, pečená repa, redukcia zo špikových kostí, či Kačacie vajce, husacia šunka, brioška (zemiaková), paprikový džem, špenátové pyré, chrumkavá cibuľa s maslovou strúhankou.

Najlepšie reštaurácie na Slovensku, ktoré získali od organizátora festivalu Gurmán na Slovensku zlatú vidličku, budú ponúkať štvorchodové menu. „Návštevníci festivalu napríklad znovuobjavia recepty zo sladkovodných rýb, ochutnajú mäská z domáceho chovu, strukoviny a zeleninu od miestnych farmárov s jedinečnými receptúrami,“ hovorí Radoslav Nackin z Gurmána na Slovensku.

Nezmenil sa systém objednávania festivalových menu – treba si ich objednať vo vybranej reštaurácii vopred na stránke festivalu a tiež si zarezervovať konkrétny termín a zaplatiť.

© 2020 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel