Ako sa stať najlepším someliérom na svete

Šesť až osem hodín tréningu denne a to počas niekoľkých mesiacov, okrem perfektných teoretických znalostí a zručnosti pri servise aj hodiny herectva – toto všetko absolvoval Marc Almert, čerstvý víťaz majstrovstiev sveta, ktoré boli v polovici marca v belgických Antwerpách.

493568
8.4.2019 / Denisa Šutáková
Asociácia somelierov ASI

Someliér musí byť totiž podľa súčasných trendov aj herec, psychológ, výborný predajca a manažér v jednej osobe. Nový majster sveta má len 27 rokov, vo finále predviedol najlepší servis, degustácie i vedomosti. Pôsobil veľmi prirodzene, ako keby obsluhoval v reštaurácii Pavillon v Zürichu, kde pracuje ako Head Sommelier.

60 otázok, 60 minút

Dočítajte celý článok s predplatným TRENDU

už od 94 centov / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Sektorové rebríčky, hospodárske výsledky firiem
  • Obmedzenie reklamy na TREND.sk

Odomknite článok cez SMS
s týždenným predplatným len za 1,90 €

Získajte prístup za pár sekúnd cez SMS objednaním týždenného predplatného TREND Digital s automatickou obnovou.

Viac informácií.

Diskusia (0reakcií)

Nájdi reštauráciu alebo hotel
Víno roka