Veltlín – víno s chuťou jari

Veltlínske zelené pri dobrej starostlivosti poskytuje svieže, plné vína, ktorých intenzívna chuť sa viaže k typu pôdy a polohe

28.2.2003 / Víno / Peter Kremský

Červené potrebuje slnko

„Ak červené, tak potom z juhu,“ pripomína someliér Štefan Valovič.

21.2.2003 / Víno / Štefan Valovič 3

Frankovka – divoška zo strednej Európy

Odolá aj ťažkým prírodným podmienkam a vo vydarených ročníkoch sa odmení nádhernými sviežimi vínami

14.2.2003 / Víno / Peter Kremský

Modranské paradoxy: pivnice plné vína, o ktorom nik nevie

Kultúra vína v Modre živorí rovnako ako turistický ruch

12.2.2003 / Víno / Martin Motáček 1

Nemoderný šľachtic

Rýnsky rizling je tradičným vínom k viedenskému rezňu a ťažším jedlám, ktoré treba zapiť kvalitou

31.1.2003 / Víno / Peter Kremský

Biele môže byť ľahké i chuťovo veľmi intenzívne

Osobitný slovník, ktorý používajú znalci vína, pomáha charakterizovať jeho senzorické vlastnosti

31.1.2003 / Víno / vb

V hlavnej úlohe šéfkuchári

Na Slovensku sa konečne začínajú zviditeľňovať aj dirigenti kuchyne

24.1.2003 / Víno / Jana Janků 1

Víno, ktoré potrebuje slnko a čas

Cabernet Sauvignon je jedna z najčastejšie pestovaných modrých odrôd hrozna.

15.1.2003 / Víno / Peter Kremský 2

Partnerstvo jedla a vína

Someliér tentoraz vyberá vína z vínnej karty reštaurácie Tri studničky zverejnenej v internete

7.1.2003 / Víno / Štefan Valovič

Bublinky, ktoré znásobujú buket a chuť

Slovensko patrilo k priekopníkom vo výrobe šumivých vín

17.12.2002 / Víno / Štefan Valovič