Víno, čo preslávilo Radošinu viac ako naivné divadlo

Pre víno z bieleho hrozna pinot gris je typická chuť orieškov, ale aj zemiakov a chleba

9.4.2003 / Víno / Peter Kremský

Víno sa kamaráti s ovocím

Vône a chute ovocia, ktoré nachádzame vo vínach, sú signálom, že víno sa dá dobre kombinovať aj s ovocím

3.4.2003 / Víno / Štefan Valovič

Prečo kupovať drahšie vína

Jednoduchá matematika hovorí, že pri fľaši predávanej za 50 Sk stojí obal viac ako obsah

3.4.2003 / Víno / Martin Motáček 8

Čistokrvný Francúz s nemeckým menom

Odroda bieleho hrozna Pinot blanc je jednou z najstarších v histórii ľudstva

27.3.2003 / Víno / Peter Kremský

Aké víno k zeleninovým jedlám

K zelenine patria mladé, svieže biele vína, ale zďaleka to nie je jediná možnosť.

19.3.2003 / Víno / Štefan Valovič

Tajomný burgund severu

Svätovavrinecké ochutnajte s hovädzím a bravčovinou na ovocí a zelenine a s omáčkami

13.3.2003 / Víno / Peter Kremský

Ako si vychutnať víno

Výber vína k jedlu – niekedy však aj vhodného jedla k výnimočnému vínu – je náročná úloha, pri ktorej sa riadime subjektívnymi preferenciami, ale aj viacerými všeobecnými zásadami

7.3.2003 / Víno / Štefan Valovič 1

Veltlín – víno s chuťou jari

Veltlínske zelené pri dobrej starostlivosti poskytuje svieže, plné vína, ktorých intenzívna chuť sa viaže k typu pôdy a polohe

28.2.2003 / Víno / Peter Kremský

Červené potrebuje slnko

„Ak červené, tak potom z juhu,“ pripomína someliér Štefan Valovič.

21.2.2003 / Víno / Štefan Valovič 3

Frankovka – divoška zo strednej Európy

Odolá aj ťažkým prírodným podmienkam a vo vydarených ročníkoch sa odmení nádhernými sviežimi vínami

14.2.2003 / Víno / Peter Kremský