O slamovom víne

Princípom je odparenie časti vody z bobúľ, čím sa v nich zvýši obsah prírodného cukru

3.12.2003 / Víno / Martin Mráz

Prichádza obdobie zberu hrozna pre ľadové vína

Z hrozna sa vylisuje iba malé množstvo muštu a vinohrady musia byť dobre zabezpečené pred samozvanými oberačmi

2.12.2003 / Víno / Martin Mráz

Jesenné bravčové špeciality zapíjame vínom

Aj z českého vepřo-knedlo-zelo (pivo) môžeme urobiť pochúťku pre vinárov

27.11.2003 / Víno / Štefan Valovič

Na Slovensku sa rodí tradícia výroby a ochutnávania nového vína

Nové Beaujolais 2003 potvrdilo chýry, ktoré mu predchádzali - z posledných na trhu prítomných ročníkov bolo skutočne najlepšie

25.11.2003 / Víno / Martin Mráz

Ako sa dorába francúzske Beaujolais

Beaujolais Nouveau musí spĺňať predpísané analytické hodnoty, obsah alkoholu nesmie prevyšovať 12 percent

25.11.2003 / Víno / Martin Mráz

O tradícii pitia mladého vína

Nové Beaujolais je nepochybne synonymom pre mladé víno. Ako vznikala tradícia jeho pitia, ktorej sa oddávajú milióny ľudí na celom svete?

25.11.2003 / Víno / Martin Mráz

Tento rok sa urodil výnimočný cabernet

Ročník 2003 by mal pri červených vínach kvalitou predstihnúť aj skvelý ročník 2000

20.11.2003 / Víno / Peter Kremský

Denník písaný na sude

Deň otvorených pivníc 2003, Malokarpatská vínna cesta, mojimi očami

19.11.2003 / Víno / Martin Motáček 1

Svieži Švajčiar z úbočí hôr

Nenáročný müller-thurgau je príjemné voňavé víno ovocnej chuti

13.11.2003 / Víno / Peter Kremský 2

Druhé najslávnejšie šumivé má značku Cava

Španielsky Freixenet je už medzi najväčšími svetovými výrobcami sektov

4.11.2003 / Víno / ob
Nájdi reštauráciu alebo hotel
Víno roka