Gastronomický slovník

Kk

Kapary

puky kapary, čerstvé sa sterilizujú v slanom alebo octovom náleve

Karambola

tropické ovocie, ktoré má na reze hviezdicový tvar

Kardamón

aromatické korenie z Indie a Srí Lanky. Dodáva jedlu korenisto-sladkú chuť

Kayenské korenie

červené, veľmi pikantné korenie zo strukov a zrniečok čili papričiek

Kebab

mäsový špíz, najčastejšie grilovaný alebo pečený na rošte, niekedy sa používa aj výraz šašlik

Keta

kaviár s oranžovými ikrami z lososa keta

Kimchi

kórejská fermentovaná kapusta

Kiwano

divoký druh uhoriek, mieša sa v ňom chuť uhorky, banánu a limetky

Koriander

korenie so sladkastou a pálčivou chuťou

Kumquat

tropické citrusové ovocie, má sladké plody a tenkú kôrku, ktorá sa tiež je