Ktoré sú najlepšie reštaurácie a hotely Slovenska 2016

Najlepšie reštaurácie, hotely, penzióny Slovenska pre rok 2016, ale aj najlepších šéfkuchárov a somelierov ocenili 9. marca na TREND konferencie HORECA manažment 2016.

449578
10.3.2016 / jh
www.cabeau.com

Výsledky vyhlásili na základe hodnotení v rámci projektu TREND TOP Reštaurácie a hotely 2016, ktorý prebiehal od júna 2015 do marca 2016. Textové hodnotenia jednotlivých zariadení TREND priebežne uverejňuje na stránke TRENDreštaurácie.sk, rebríčky sú aktualizované jedenkrát ročne po vyhlásení výsledkov. 

Maximálny počet bodov, ktoré môže podnik v hodnotení TRENDU dosiahnuť, je 20. Podobné bodovanie používa napríklad druhý najznámejší svetový bedeker Gault Millau. V rebríčkoch, ktoré sa dajú filtrovať podľa krajov, sú reštaurácieubytovacie zariadenia zoradené podľa dosiahnutého počtu bodov. Ak získali rovnaké bodové hodnotenie, sú zoradené podľa abecedy.

Najvyššie hodnotenie v tomto ročníku – 18,5 boda z 20 – medzi reštauráciami získalo päť podnikov. Všetky sídlia v Bratislave: Fou Zoo, Albrecht, UFO watch. taste. groove, River Bank, Grand Hotel River Park a Liviano.

Medzi hotelmi získali najvyšší počet bodov 18,5 z 20 dva – Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom Plese a nováčik na tejto pozícii, tiež päťhviezdičkový Hotel Amade Chateau z Vrakúne pri Dunajskej Strede. Na treťom mieste sa s 18-timi bodmi umiestnili hotely Grand Hotel River Park, Bratislava, Wellness Hotel Chopok, Demänovská Dolina, Hotel Kaskády, Sliač-Sielnica a Hotel Zochova chata, Modra-Piesok. Prvenstvo medzi penziónmi obhájil Wellness penzión Strachan zo Ždiaru.

V ročníku 2015/2016 prešli hodnotitelia TRENU približne 220 reštaurácií a ubytovacích zariadení po celom Slovensku - od Skalice na západe po Bardejov na východe a od Plešivca na slovensko- maďarských hraniciach po Zuberec na slovensko-poľských. 

Návštevy jednotlivých zariadení robia hodnotitelia TRENDU formou mystery shoppingu. Tie o návšteve vopred nevedia, hodnotiteľ „odhalí“ svoju totožnosť až pri odchode z hotela či reštaurácie. Určite si ale každý položí otázku – čo v prípade, ak personál hodnotiteľa spozná, čo sa samozrejme občas môže stať.

Odpoveď je jednoduchá a vyslovil ju svojho času známy šéfkuchár Pavel Pospíšil, ktorý sa tiež zaoberá aj hodnotením reštaurácií. „Keď vás spoznajú, to vôbec nevadí, o tom viac sa majú snažiť. Ak jedlo a servis ani vtedy za nič nestojí, o to horšie pre nich.“

Alebo, inak povedané – ak niekde nevedia variť, tak v momente, keď tam vstúpi nejaký hodnotiteľ, sa to nenaučia. To isté platí aj o hoteloch – vo chvíli, keď sa človek ubytováva, už toho veľa nezmenia. Dá sa povedať, že úroveň, najmä servisu, sa napriek problémom s nedostatkom kvalitného personálu stále zlepšuje a vyrovnáva.

Keďže zariadenia, ktoré TREND navštevuje, patria medzi slovenskú špičku, ako značí slovo TOP v názve projektu, so zlými službami sa hodnotitelia prakticky nestretávajú. Skôr sa dá povedať, že ak sa podnik do „hľadáčika“ hodnotiteľov dostane, jeho zaradenie je odporúčaním, že v danej lokalite patrí medzi najlepšie. A stojí za to ho navštíviť. 

TOP 10 Reštaurácií 2016Zdroj: Milan David

Top 10 reštaurácií Slovenska 2016

5 hviezdičiek, resp. 18,5 boda z 20:

5 hviezdičiek, resp. 18 bodov z 20:

4,5 hviezdičky, resp. 17,5 boda z 20:

Reštaurácia Pána šéfkuchára 2016

Tip Trendu 2016

Top 11 hotelov Slovenska 2016

(hotely nehodnotíme hviezdičkami, aby nedochádzalo k zámene s oficiálnou kategorizáciou)

18,5 boda z 20:

18 bodov z 20:

17,5 boda z 20:

17 bodov z 20:

TREND Top šéfkuchári 2016

  • Peter Ďurčo, Top Restaurant
  • Ľubomír Herko, Salamandra
  • Martin Novák, LemonTree
  • Zoran Jovanovič, Kogo a D Steauhouse
  • Igor Čehy, River Bank            
  • Peter Kiss, Ufo watch. taste. groove
  • Gabriel Kocák, Culinarium Restaurant
  • Michal Konrád , Fou Zoo,
  • Peter Kulhány, Bistro Smartfood
  • Martin Kurhajec, Al Lago
  • Jozef Breza, Gašperov mlyn
  • Tomáš Tejbus, Grand Restaurant, Kempinski
  • Erik Volko, Bistro Chef
  • Jaroslav Žídek, Albrecht
  • Peter Rupčík, Zochova chata
  • Stanislav Semaňák, Reštaurácia Poézia, Kežmarok
  • Martin Miklošík, Liviano
  • Jozef Riska, Savoy Restaurant, Bratislava
  • Milan Šavel, Hotely Hills
  • Imre Bindics, Hotely Amade Chateau a Villa Rosa
  • Michal škorec, Diva Restaurant

TREND Top somelieri 2016

  • Szilárd Deák, Albrecht, Bratislava
  • Slávka Gašperová, Gašperov Mlyn, Batizovce
  • Matúš Hamara, Grand Restaurant, Kempinski, Štrbské Pleso
  • Peter Majerník, Café Ristorante Kogo, Bratislava
  • Stanislav Slivoň, Villa Nečas, Žilina
  • Tomáš Šajgal, Fou Zoo, Bratislava 
  • Jaroslav Katrenič, Poézia Kežmarok
  • Eduard Hybler, Hotely Hills a Lesná
  • Miroslav Cvečka, Chateau Mignon
  • Karol Puha, Liviano

© 2016 News and Media Holding

Diskusia (0reakcií)